Το καλό αυτών των εκλογών είναι ότι σε σχέση με τις προηγούμενες, τουλάχιστον στην Αθήνα, είχε ελάχιστη χαρτούρα. Ηταν ελάχιστα τα μεγάλα αεροπανό, οι αφίσες στους δρόμους, οι πανάσχημες αφισέτες στους στύλους. Σχεδόν έλειψαν και τα φέιγ-βολάν και τα ανόητα δίπτυχα στα οποία οι υποψήφιοι καταγράφουν τις δραστηριότητές τους. Είχαμε μάλιστα για πρώτη φορά κι έναν υποψήφιο που σεβάστηκε τον νόμο για τις διαφημιστικές πινακίδες, ακόμη κι εκείνες που ημιπαράνομα υπάρχουν στις στάσεις των λεωφορείων. Ο ακτιβιστής και μπλόγκερ κ. Νίκος Ανδριωτάκης κατήγγειλε μέσω της ιστοσελίδας του ότι εμφανίστηκαν αφίσες του υποψηφίου δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη και στις κάθετες πλευρές των στάσεων λεωφορείων, κάτι που ο νόμος 2696/1999 απαγορεύει. Την ίδια μέρα ο ίδιος μπλόγκερ κατέγραφε σε νέα ανάρτησή του στο andriotakis.wordpress.com, ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Καμίνη. «Ο κ. Καμίνης, λοιπόν, μου είπε ότι ήρθε σε γνώση του η καταγγελία που έκανα στην προηγούμενη ανάρτησή μου κι ότι έδωσε εντολή να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ οι αφίσες του από τα πλαίσια στις στάσεις των λεωφορείων».
Οι μόνοι που συνεχίζουν την επαναστατική χαρτούρα, είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά του ΚΚΕ. Σε πολλές περιοχές της Αθήνας υπάρχει η φωτογραφία του κ. Αλέξη Μητρόπουλου, με το σύνθημα «Οχι στο μνημόνιο», η ολόσωμη φωτογραφία της κ. Ελένης Πορτάλιου με κάποια επαναστατικά συνθήματα κατά του Μνημονίου, όπως επίσης με συνθήματα κατά του Μνημονίου εμφανίζονται και οι φωτογραφίες των στελεχών του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη (υποψήφιος περιφερειάρχης) και Νίκου Σοφιανού (υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων). Είναι προφανές ότι η αστική ρύπανση είναι το πρώτο στάδιο της επανάστασης για την ανατροπή του αστικού καθεστώτος. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μόνο το ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι του (ΣΥΡΙΖΑ) βρομίζουν τις πόλεις, παραβαίνοντας μάλιστα τον νόμο;
Φυσικά ο κ. Αλέκος Αλαβάνος δεν μπορούσε να λείπει από αυτό το πανηγύρι. Γέμισε με αφισέτες τους δρόμους της Κυψέλης, που εκτός από τη φωτογραφημένη αφεντιά του έχει σύνθημα: «Για να βρούνε δουλειά οι νέοι, είμαστε έτοιμοι να πάμε και φυλακή».
Το πρώτο που σκέφτεται κανείς αντικρίζοντας την αφίσα είναι ότι θέλει να κάνει τους νέους δεσμοφύλακες. Δεν έχει πέντε με δέκα χιλιάδες ένθερμους υποστηρικτές ο κ. Αλαβάνος; Αν πάνε όλοι φυλακή μάλλον θα χρειαστούν προσλήψεις δεσμοφυλάκων.
Τελικά η απορία λύνεται σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Δρόμος» (11.10.2010): «Το πρώτο πρόβλημα των νέων στην Αττική», είπε ο κ. Αλαβάνος, «είναι η δουλειά. Αν μια περιφερειακή διοίκηση υπερβεί τις αρμοδιότητες του “Καλλικράτη” κι αν χρησιμοποιήσει χρήματα γι’ αυτό, θα έχει όχι μόνο διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές. Εμείς για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων είμαστε έτοιμοι να πάμε φυλακή. Πιστεύουμε, όμως, ότι κανείς δεν θα μπορέσει να μας συλλάβει...».
Οπότε έτσι λύθηκε το μυστήριο. Την πρόταση του κ. Τσίπρα για ξεπέρασμα της κρίσης με 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, σκέφτεται να την υλοποιήσει εξ ολοκλήρου ο κ. Αλαβάνος στην περιφέρεια Αττικής. Ο υπαρκτός σουρεαλισμός στα καλύτερά του..
kathimerini