Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αντώνη, τρέλανέ τους όλους!

Πανικός έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας των βουλευτών που αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και οδεύουν προς το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να φερθεί έξυπνα.




Ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να πανικοβάλλεται από πιθανές αποχωρήσεις βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε να προσπαθεί να τους σταματήσει.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και να προσχωρήσει και ο ίδιος στο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη. Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να ακολουθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά και να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ούτως ή άλλως, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ξοφλημένο κόμμα, αφού στη συνείδηση του λαού είναι αυτή που -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στα κοφτερά δόντια του ΔΝΤ.

Αν ο κ. Σαμαράς προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία –μαζί με όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας-, θα μπορέσει στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας (που θα εκλέξει πρόεδρο) τον επόμενο Μάρτιο να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του νέου κόμματος και να την κερδίσει.

Το μόνο που χρειάζεται ο κ. Σαμαράς για να εκλεγεί πρόεδρος είναι να ζητήσει η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει από τη βάση του κόμματος και όχι από το συνέδριο.

Η κυρία Μπακογιάννη δεν θα μπορεί να αρνηθεί –αφού η Νέα Δημοκρατία δεν θα υπάρχει πια και όλοι οι δεξιοί ψηφοφόροι θα έχουν μεταφερθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία-, οπότε ο κ. Σαμαράς θα νικήσει για δεύτερη φορά την κυρία Μπακογιάννη, θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και η Δεξιά θα είναι πάλι ενωμένη.

(Πολύ θα μου άρεσε ένα τέτοιο σενάριο. Μιας και τα κόμματα είναι τελειωμένα –και έχουν πια διακοσμητικό ρόλο όπως και η δημοκρατία μας-, θα ήταν απολαυστικό να δούμε την Ντόρα Μπακογιάννη να χάνει από τον Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την προεδρία του κόμματος που η ίδια ίδρυσε –θα στραβώσει το στόμα της για πάντα. Αφού δεν πρόκειται να κυβερνήσουν ποτέ, τουλάχιστον ας μας διασκεδάσουν.)

o pitsirikos