Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΠΗΡΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ”, G. SOROS

Στην επίσημη ιστοσελίδα της “Προεδρίας της Ουκρανίας” αναρτήθηκε χθες το βράδυ ανακοίνωση  τηλεφωνικής επικοινωνίας Ποροσένκο και Georges Soros. Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον πολυεκατομυριούχο ως “έναν φιλάνθρωπο διεθνούς εμβέλειας”.
31050
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο Soros  μέσα από την πολυετή δράση των αδρά χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ Open Society και  Renaissance , και το ειδικό πρόγραμμα Stand with Ukraine “έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο σημερινό εκδημοκρατισμό της Ουκρανίας υποστηρίζοντας αυτούς που υπέφεραν από την κρατική καταπίεση”.
Ο Ποροσένκο , ως μη αγνώμων άνθρωπος, “εξέφρασε στον Σόρο, τις θερμές του ευχαριστίες για την υποστήριξη της δημοκρατικής πορείας της Ουκρανίας”. Ειδικότερα εξήρε το έργο του ΔΝΤ  το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την συμμετοχή συμβουλευτικών ομάδων για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων (ιδρύματα και ΜΚΟ του Σόρος).
soros
 Poroshenko και  George Soros συζήτησαν περεταίρω και για την εφαρμογή ενός διεθνούς χρηματοδοτικού μηχανισμού που θα προσελκύσει νέους επενδυτές στην Ουκρανία (το γνωστό οικονομικό ανεκπλήρωτο όραμα) , την αντιμετώπιση του κινδύνου μιας κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα  και την οικονομική ανάκαμψη.
Βεβαίως, εκτός από τα οικονομικά εξέτασαν από κοινού και την κατάσταση στο Donbas για την οποία αμφότεροι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δοθεί “ιδιαίτερη προσοχή” (προφανώς συνέχιση της γενοκτονίας του σλαβικού στοιχείου). O Poroshenko έκανε τα παράπονά του στον ιδεολογικό καθοδηγητή της νέας Ουκρανίας, ότι η αποστολή της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας “παραβίασε κατάφωρα τους διεθνείς κανόνες”.
Το θράσος και η υποκρισία  του δικτάτορα είναι πραγματικά μνημειώδη.
dimpenews.com