Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των δύο μεγάλων κομμάτων εν όψει του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα από τη βάση των ψηφοφόρων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων, προκειμένου να δώσουν στοχευμένα τις τελευταίες κρίσιμες μάχες. Σε περιοδείες θα βρίσκονται ώς την παραμονή των εκλογών τόσο ο Γ.Παπανδρέου όσο και ο Αντ.Σαμαράς. Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτιγκ.

Σύμφωνα με το Βήμα, ορισμένα κεντρικά κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εθνικές εκλογές, μολονότι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου συντηρούν την αμφισημία του προεκλογικού διλήμματος.

Στην Ιπποκράτους, πάντως, έχουν επιστρέψει τα χαμόγελα, αφού τα στοιχεία που καταφθάνουν δείχνουν άνοδο στα ποσοστά των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις δικαιώνουν την ακραία πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών που επέβαλε ο πρωθυπουργός.

Στη Ρηγίλλης εμφανίζονται συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους, επισημαίνοντας τα υψηλά ποσοστά των αναποφάσιστων και της αποχής, και ποντάρουν πολύ στην Αττική και στην Πελοπόννησο.