Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Πόσο μας κόστισε η επίσκεψη της Μέρκελ!


Πάνω από 15.000 ευρώ πλήρωσε για να οργανώσει την επίσκεψη της Μέρκελ η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης με απευθείας αναθέσεις που έγιναν από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου. Το avantipopolo.gr βρήκε σειρά απευθείας αναθέσεων που φθάνουν τα 16.000 ευρώ (για την ακρίβεια 15.985,60) μόνο για την οργάνωση του Κέντρου Τύπου στο Χίλτον και την μεταφορά των Γερμανών δημοσιογράφων.
Ανάμεσα στις δαπάνες βρήκαμε και μία για «προβολή εθνικών θεμάτων», που δεν διευκρινίζεται ποια είναι…


Προφανώς το κόστος της επίσκεψης Μέρκελ δεν περιορίζεται στα ποσά αυτά, αφού το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως κυριολεκτικά «ξηλώθηκε» για να πληρώσει την ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και την υποδομή που χρειάσθηκε.
Όσον αφορά την μηντιακή υποστήριξη της επίσκεψης πληρώσαμε
-1.500 ευρώ για δαπάνες προβολής εθνικών θεμάτων,.
-1.360 ευρώ στην εταιρεία «Παπαθανασίου Κωνσταντίνος Α.Ε.», Οργάνωση Συνεδρίων – Πρακτικά Συνεδριάσεων για την ενοικίαση 2 τηλεοράσεων plasma 60΄΄ και 1 τηλεόρασης plasma 50΄΄, σε επιδαπέδιες βάσεις στήριξης για το Κέντρο Τύπου στο Χίλτον.
-1.000 ευρώ στην εταιρεία «Παπαθανασίου Κωνσταντίνος Α.Ε.», Οργάνωση Συνεδρίων – Πρακτικά Συνεδριάσεων για την ενοικίαση μεταφραστικού συστήματος για τις ανάγκες του Κέντρου Τύπου στο Χίλτον, και συγκεκριμένα 1 μεταφραστική καμπίνα Audipack, 100 δέκτες και ακουστικά για τους δημοσιογράφους, τεχνική γραμματεία υπεύθυνη για την διανομή των δεκτών και των ακουστικών.
-870 ευρώ στην εταιρεία «Παπαθανασίου Κωνσταντίνος Α.Ε.», Οργάνωση Συνεδρίων – Πρακτικά Συνεδριάσεων για την παροχή υπηρεσιών απομαγνητοφώνησης στα ελληνικά και στοιχειοθεσίας σε Η/Υ της συνέντευξης τύπου ή των δηλώσεων που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν κατά την λειτουργία του Κέντρου Τύπου στο Χίλτον.
-2.484,60 ευρώ στην SIMPLEX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ για την ενοικίαση μηχανογραφικού για το Κέντρο Τύπου στο Χίλτον.
-2.491 ευρώ στην HELEXPO για την κατασκευή και εγκατάσταση 4 τεντών διαστάσεων 3Χ3 μέτρων και την ενοικίαση 5 τραπεζίων όρθιων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για διευκόλυνση των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
-800 ευρώ στον ΟΤΕ για προσωρινή εγκατάσταση και λειτουργία 6 τηλεφωνικών συνδέσεων PSTN (εξ αυτών οι 3 ήταν ADSL με υπηρεσία ONDSL HOME, ταχύτητας 24bps), 4 τηλεφωνικών συνδέσεων ISDN και αριθμό τηλεφωνικών συσκευών αντίστοιχων με τις συνδέσεις για το Κέντρο Τύπου στο Χίλτον.
-1.150 ευρώ στην εταιρεία ΠΑΝ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ & Σια Ο.Ε. «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΉΡΙΟ – CATERING» για την προσφορά καφέ και συνοδευτικών έξω από το Μαξίμου.
-300 ευρώ στην ΑΞΕΣ – ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ για την κατασκευή 1 roll-up banner διαστάσεων 1Χ2 μέτρων για την σήμανση του Κέντρου Τύπου στο Χίλτον.
-980 ευρώ στο Χίλτον για την προσφορά καφέ στο Κέντρο Τύπου στο Χίλτον.
-600 ευρώ στο Χίλτον για την ενοικίαση 2 αιθουσών για το Κέντρο Τύπου.
-950 ευρώ στις 2 διερμηνείς (Κατερίνα Αποστολάκη, Ευτυχία Μητροπούλου) για την ταυτόχρονη μετάφραση προς και από αγγλικά και ελληνικά στο Κέντρο Τύπου στο Χίλτον.
-1.500 ευρώ στην ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΓΚΟΥΛΗΣ Ο.Ε. Athos Tours για την μίσθωση 4 λεωφορείων των 9 θέσεων για να μετακινηθεί η πολυμελής δημοσιογραφική γερμανική αποστολή.
Eνοικίαση τριών τηλεοράσεων


Ενοικίαση μηχανογραφικού εξοπλισμού


  
Τέντες και τραπεζάκια


Ανάθεση στον ΟΤΕ για τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.



  
Καφέ και συνοδευτικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου




1 roll-up banner


Μίσθωση αιθουσών Θάλεια 


Απομαγνητοφώνηση Μέρκελ 


Μετάφραση Μέρκελ


Καφές στο Χίλτον της Μέρκελ



Ενοικίαση μεταφραστικού συστήματος



Δαπάνες προβολής
Λεωφορεία δημοσιογράφων


 Δαπάνες προβολής Εθνικών Θεμάτων 1
Δαπάνες προβολής Εθνικών θεμάτων 2
ΑvantiPopolo