Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Είναι περίεργο ότι για την υπόθεση αυτή δεν έχει μιλήσει κανένας!

Τον λόγο για τον οποίο ο Θέμος Αναστασιάδης επιτίθεται, ανηλεώς, μέσω της εφημερίδας του «Πρώτο Θέμα», κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε, πριν λίγες ημέρες, ο πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΑΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης κατέθεσε στην Επιτροπή ηλεκτρονική αλληλογραφία του με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σε ένα από τα μηνύματα ο πρώην υπουργός φέρεται να ανησυχεί για το τι γίνεται με το «άλλο θέμα». Ο κ. Διώτης, απαντώντας σε ερώτηση μέλους της Επιτροπής, αποκάλυψε ότι επρόκειτο για τον έλεγχο του Λογιστηρίου του «Πρώτου Θέματος».
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, είχε ζητήσει από το ΣΔΟΕ να ερευνήσει τη γνωστή υπόθεση της κατηγορίας κατά του Θ. Αναστασιάδη για παράνομη εξαγωγή 5 εκατ. ευρώ, τα οποία είχε κρύψει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.
Η υπόθεση είχε βαλτώσει και ο πρώην υπουργός ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση και να προχωρήσει αν υπάρχει παρανομία.  Η απάντηση Διώτη στο ερώτημα Παπακωνσταντίνου για το «άλλο θέμα» ήταν ότι το παρακολουθεί.
Μέχρι σήμερα, πάντως, κανένας δεν έχει μιλήσει για το θέμα αυτό. Κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει, αν υπάρχει ή όχι παρανομία, αν η υπόθεση ερευνήθηκε αρκούντως, αν υπήρξαν ευρήματα και ποια, αν επιβλήθηκαν ποινές σε περίπτωση διαπίστωσης παρανομίας. Είναι περίεργο ότι για την υπόθεση αυτή δεν έχει μιλήσει κανένας. Ούτε ο Παπακωνσταντίνου, ούτε ο Διώτης, ενώ ούτε ο Θ. Αναστασιάδης «θριαμβολόγησε» για αποτυχία των «διωκτών» του. Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα μάθουμε, κάποτε, τι συνέβη με τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς αφορά επιχείρηση Τύπου και η κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει αν υπάρχει διαπλοκή και παράνομες ενέργειες, όπως φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση αυτή είναι μεταξύ των λόγων για τους οποίους το «Πρώτο Θέμα» επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και εναντίον ολόκληρης της οικογένειας Παπανδρέου.

i-reporter