Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ

Στις άκρες των δαχτύλων κρύβεται το μυστικό του πολυπόθητου γυναικείου οργασμού.

Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας φιλοξενούνται στο τελευταίο τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης «The Journal of Sexual Medicine» και δίνουν ελπίδες στις γυναίκες που ακόμη ψάχνουν το γιατί δεν χαίρονται το σεξ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν λοιπόν ότι οι γυναίκες με ευαίσθητες άκρες δαχτύλων -αυτές, δηλαδή, που έχουν καλή αφή- έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε κορύφωση κατά τη διάρκεια του κολπικού σεξ, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν και συχνότερους οργασμούς. Αντίστοιχα, οι γυναίκες με μικρότερη ευαισθησία στην αφή είχαν λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν σε οργασμό καθώς το γεγονός αυτό τους στερούσε την ικανότητα απόλυτης ψυχικής ταύτισης με τους παρτενέρ τους.

«Η αφή είναι μία από τις πιο σημαντικές αισθήσεις σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική ικανοποίηση» δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης του «The Journal of Sexual Medicine»Ιργουιν Γκολντστάιν, εξηγώντας ότι η μειωμένη ευαισθησία, σε συνδυασμό με έναν κακό μηχανισμό ψυχολογικής αντίδρασης, μπορεί να οδηγήσει σε μια λιγότερο κανοποιητική σεξουαλική εμπειρία για τις γυναίκες.

Το γενικότερο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα τη σωματική αφή και την ψυχολογία. Οι γυναίκες που είχαν μεγαλύτερη ευαισθησία στα ακροδάχτυλά τους είχαν καλύτερη αυτογνωσία και μπορούσαν να συντονιστούν περισσότερο με τον σύντροφό τους, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές τους να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του κολπικού σεξ.

Στην έρευνα συμμετείχαν εβδομήντα φοιτήτριες ηλικίας 18-30 ετών, οι οποίες υποβλήθηκαν σε μια ειδική διαδικασία μέτρησης της ευαισθησίας του δέρματός τους και στη συνέχεια συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο αναφορικά με τη σεξουαλική τους ζωή, προσφέροντας λεπτομέρειες για την ικανότητά τους να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια ενός μήνα.

Η μελέτη ρίχνει νέο φως στο μυστήριο που ονομάζεται «γυναικείος οργασμός», το οποίο αποτελεί αντικείμενο έρευνας εκατοντάδων επιστημόνων εδώ και πολλές δεκαετίες.