«Δεν με ενδιαφέρει αν με βρίζεις, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου», έλεγαν οι Αμερικανοί πολιτικοί...
Έχει υπονοηθεί, πως η υπερβολική ενασχόληση των ξένων ΜΜΕ με τον κ. Τσίπρα, τον προωθεί, ακόμη και αν τα δημοσιεύματα είναι αρνητικά προς το πρόσωπό του ή το κόμμα του οποίου ηγείται. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε και άλλοτε με τα οφέλη των πολιτικών από την αρνητική προβολή, όταν αυτή προέρχεται από τους «αντιπάλους».
Να θυμίσουμε αυτό που γράφηκε προχθές στη Voria.gr, σε άλλη στήλη, που αφορά την γνώμη που έχουν οι Αμερικανοί πολιτικοί: «Δεν με ενδιαφέρει αν με βρίζεις, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου». Και την παρατήρηση του παλαιού πολιτικού Σπύρου Μαρκεζίνη στον τότε γελοιογράφο Φωκίωνα Δημητριάδη, ο οποίος για πολλές μέρες δεν είχε ασχοληθεί γελοιογραφικά με τον Μαρκεζίνη.
Γεννήθηκε λοιπόν το ερώτημα για τους λόγους προβολής του κ. Τσίπρα από ΜΜΕ του συστήματος, το οποίο ο κ. Τσίπρας λέγει ότι πολεμά. Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung έχει άρθρο με τίτλο «Η Λαγκάρντ βοηθά την ελληνική Αριστερά», και σημειώνει: «Όταν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης ρωτήθηκε τι θα ευχόταν, απάντησε: "Να κρατήσουν τώρα για ένα μήνα Μέρκελ και Βεστερβέλε το στόμα τους κλειστό"». Ο κ. Μάρκαρης γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν αντιπαθείς αλλοδαπούς θέλουν να επιβάλουν μια άποψη στους Έλληνες, τότε κάνουμε το αντίθετο.
Το ίδιο και με τις δηλώσεις της κας Κριστίν Λαγκάρντ, για τις οποίες η αυστριακή Der Standard γράφει: «Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι επαγγελματίας. Η επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν επί χρόνια υπουργός στη Γαλλία. Γνωρίζει πώς λειτουργεί η πολιτική και οι προεκλογικοί αγώνες. Μπορεί να υποθέσει λοιπόν κανείς ότι δεν προέβη τυχαία στις δηλώσεις αυτές τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Είναι η τελευταία, απεγνωσμένη προσπάθεια των πιστωτών να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα…».
Ενισχυτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η πρόταση της κας Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Παραμονές εκλογών, κάθε κίνηση της κας Μέρκελ, που δεν είναι συμπαθής στον ελληνικό λαό, λειτουργεί υπέρ ή κατά κομμάτων.
Να το θέσουμε αλλιώς: Αν η κα Μέρκελ έκανε την εξής δήλωση: «Ο κ. Τσίπρας είναι ένας σπουδαίος πολιτικός, με τον οποίο συνεννοούμαστε περίφημα, και είμαι σίγουρη πως αν αναλάβει την πρωθυπουργία της Ελλάδας, οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας θα αναβαθμισθούν». Ρωτώ: Τέτοια δήλωση θα ήταν υπέρ ή κατά του κ. Τσίπρα; Πώς θα αντιδρούσαν όσοι πιστεύουν πως ο κ. Τσίπρας θα βάλει τα δυο πόδια της Ευρώπης σε ένα παπούτσι;
Οι κ.κ. Λαγκάρντ και Μέρκελ δεν είναι τυχαίες. Είναι επαγγελματίες της πολιτικής και έχουν δίπλα τους ικανούς συμβούλους. Τι θέλουν να επιτύχουν με την κατ’ αυτόν τον τρόπο προβολή του κ. Τσίπρα, του οποίου ενισχύουν την εικόνα;
Ομολογώ, πως δεν μπορώ να διακρίνω ποια από τις δυο αντιτιθέμενες εκδοχές ισχύει. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα, ώστε να αναδειχθούν από τις εκλογές δυνάμεις που εκούσια θα μας απομακρύνουν από το ευρώ, αφού νομικά δεν μπορεί να μας διώξει το σύστημα;
Ή θέλουν -ενισχύοντας τον κ. Τσίπρα- να φοβίσουν τον αστικό κόσμο ώστε να συσπειρωθεί και να οδηγήσει τη Ν.Δ. στη διακυβέρνηση της χώρας; Φοβούμαι, ότι αυτά τα δύο ερωτήματα θα αιωρούνται αναπάντητα μέχρι τις εκλογές.
Ο Μακεδών