Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στενές και διαρκείς επαφές ανάμεσα σε Μπόμπολα - Ψυχάρη

Διαρκείς και στενές είναι οι επιχειρηματικές επαφές ανάμεσα στα εκδοτικά συγκροτήματα του Ψυχάρη και του Μπόμπολα αλλά δεν υπάρχει θέμα εξαγοράς του ομίλου «Πήγασος» από το συγκρότημα Λαμπράκη.
Οι δύο όμιλοι -και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα - έβγαλαν σχεδόν ταυτόσημες ανακοινώσεις απαντώντας σε επιστολή του Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε. Η επιστολή του Χ.Α ζητούσε ενημέρωση για τις πληροφορίες στο διαδίκτυο περί εξαγοράς του Μπόμπολα από τον Ψυχάρη.

Η επιστολή του ΠΗΓΑΣΟΥ στο ΧΑΑ

Σε απάντηση επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε., προς σχολιασμό δημοσιεύματος του ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς ..
της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» («Εταιρία») από την «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.» («ΔΟΛ Α.Ε.»), σας ενημερώνουμε ότι πέραν της συμμετοχής της Εταιρίας μας, σε κοινά εταιρικά σχήματα με την «ΔΟΛ Α.Ε.» («ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ IRIS A.E.B.E.», «MΕΛΛΟΝ GROUP A.E.», «ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.»), ουδέν άλλο συμβαίνει που χρήζει σχετικής γνωστοποίησης. Η Εταιρία γνωρίζει στο επενδυτικό κοινό και στις Αρμόδιες Αρχές, ότι κατά πάγια τακτική της, προβαίνει σε άμεση ενημέρωση για κάθε επιχειρηματική εξέλιξη.

Η επιστολή του ΔΟΛ στο ΧΑΑ
Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. σχετικά με ανάρτηση στο διαδίκτυο που αφορά «δημοσιογραφικές και μη πληροφορίες περί επικείμενης συνεργασίας ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ», σας ενημερώνουμε ότι οι δύο όμιλοι συμμετέχουν από πολλών ετών σε κοινά εταιρικά σχήματα (ΕΚΤYΠΩΣΕΙΣ IRIS ΑΕΒΕ, ΜΕΛΛΟΝ GROUP AE, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ) και ως εκ τούτου διατηρούν διαρκείς και συστηματικές επιχειρηματικές επαφές. Πέραν αυτών ουδέν άλλο συμβαίνει, το οποίο θα έπρεπε ή θα μπορούσε να αφορά την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και των αρμοδίων Αρχών, υποχρέωση την οποία η Διοίκηση του ΔΟΛ τηρεί σχολαστικά. 
zoornalistas