Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πώς ο Γ.Παπανδρέου έκανε τον ανθυπολοχαγό του, Α/ΓΕΣ!

Κάπου πήρε το μάτι μας τον παραιτηθέντα Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, να λέει ότι “Υπαγόρευσαν ονόματα όχι μόνο για κρίσεις αλλά και για το που θα τοποθετηθούν τα στελέχη” και γι αυτό τον λόγο παραιτήθηκε.
Μα, αν ήταν συνεπής με αυτά που είπε σήμερα, δεν έπρεπε καν να γίνει Αρχηγός του ΓΕΣ, έπρεπε να αρνηθεί εκείνη την ημέρα που τον διόρισαν Α/ΓΕΣ οι Παπανδρέου και Μπεγλίτης αποκεφαλίζοντας το στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο από Α/ΓΕΣ, μαζί, βέβαια με τους άλλους τρεις Αρχηγούς.
Γιατί, κατά το πολιτικό πραξικόπημα Παπανδρέου-Μπεγλίτη, αποκεφαλίστηκε η αφρόκρεμα του Ελληνικού Στρατού για να γίνει Αρχηγός ο Κ.Ζιαζιάς και ο φίλτατος πρώην Α/ΓΕΣ ουδόλως
ενοχλήθηκε.
Βέβαια, μπορεί κάποιος να πει ότι ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου "του το χρώσταγε": Το 1979 ο Κ.Ζιαζιάς, νεαρός ανθυπολοχαγός, τότε, πρόσεχε ιδιαίτερα στην 1η ΕΜΑ στην Αλεξανδρούπολη τον νεαρό γραφέα, Γιώργο Παπανδρέου, υιό του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέα Παπανδρέου. Από τότε "κράταγε η κολώνια" μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 που ο Γιωργάκης του ξεπλήρωσε το ρουσφέτι κάνοντάς τον ... Αρχηγό Στρατού!
Πόσους έφαγε το σκοτάδι για να γίνει ο μετέπειτα "αντιστασιακός" Κ.Ζιαζιάς Αρχηγός Στρατού; Πάρτε μολύβι και μετρήστε: Πρώτον και καλύτερο τον κατά τεκμήριο καλύτερο Αρχηγό του Στρατού των τελευταίων χρόνων, τον Φ.Φράγκο. Έπειτα τον Δ.Λυμπέρη της τάξης του '75, ικανότατο αξιωματικό, μοντέρνο τεχνοκράτη, τον Γ.Νακόπουλο, ο οποίος ήταν και αρχηγός στην τάξη του 1977 και ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς που έβγαλε ποτέ ο Ελληνικός Στρατός, τον Δ.Αγγελούδη των τεθωρακισμένων της τάξης του '76, Τον εκλεκτό Θ.Ρουσσάκη της τάξης του '77, τον Γiάννη τον Zάρα της ΑΣΔΕΝ, τάξη '77, τον Παναγιώτη τον Τσολακίδη της ΑΣΔΥΣ, τον εξαίρετο αξιωματικό, Γ.Σεφερλή.
Πόσοι είναι μέχρι εδώ; Οκτώ! Οκτώ αντιστράτηγους "τους έφαγε το σκοτάδι" για να κάνει ο φαντάρος Γιωργάκης τον πρώην ανθυπολοχαγό του, Αρχηγό Στρατού.
Λίγη ντροπή και σεβασμός στους καρατομηθέντες πρώην συναδέλφους, δεν θα πείραζε αγαπητέ πρώην Α/ΓΕΣ...
  defencenet