Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανικός Τύπος: Θεματοφύλακας αρχών με καρύδια!

 Τα συμφέροντα της Γερμανίας υπαγορεύουν να πλήξει στην Κύπρο. Να της «κοτσάρει» τη ρετσινιά του παράδεισου ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.




Του Φάνη Μακρίδη
Εμφανής ο στόχος. Να μας κλέψουν τα ξένα κεφάλαια.
Το θέμα είναι ότι η Γερμανία δεν μπορεί να παίξει την αθώα περιστερά. Δεν έχει τα στοιχεία για να το κάνει αυτό. Γιατί τα στοιχεία τη φέρνουν αντικριστά με την ωμή πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που δεν την τιμά και την ενοχοποιεί.
Όπως γράψαμε και χθες, διεθνείς οίκοι ερευνών, καταδεικνύουν πως η Γερμανία είναι από τα καλύτερα… μαγαζιά στον τομέα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Η Γερμανία κι αν είναι παράδεισος!
Η χώρα που μας έχει επικρίνει αρκετές φορές, σε μια ειδική κατάταξη αυστραλιανού οίκου, κατέχει σχετικά υψηλή θέση ευρισκόμενη στο 68ο σκαλοπάτι, ενώ το νησί μας είναι 114ο. Μιλάμε για διαφορά 46 θέσεων!
Όλα αυτά, όμως, είναι γνωστά. Το αντικείμενο του παρόντος σχολίου είναι η αντίδραση του Τύπου του ισχυρού κράτους που μας κατηγορεί για τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Ο Τύπος είναι θεματοφύλακας αρχώνΠροστατεύει τους αδικημένους, φροντίζει να τηρούνται οι ηθικοί κανόνες. Και αυτό μας το θύμισαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.
Άσχετα αν το συμφέρον των ιδίων και της χώρας τους είναι να πληγεί η Κύπρος και να ενισχυθεί οικονομικά η πατρίδα τους, ακολούθησαν το δρόμο της ηθικής. Κατακεραύνωσαν, λοιπόν, τη δική τους χώρα. Με ρεπορτάζ και σχόλια που δημοσιοποιούν από χθες σπεύδουν να επισημάνουν, να υπερτονίσουν, τη μεγάλη αδικία. Σαφές το μήνυμά τους: «Εμείς είμαστε πολύ χειρότεροι απ’  την Κύπρο, μην την κατηγορείτε!».
Αυτή είναι μια απίστευτα μεγάλων διαστάσεων νίκη του Τύπου. Ειδικά του Γερμανικού. Που δεν διστάζει να τα χώσει στους πολιτικούς της χώρας. Δεν διστάζει να εκφράσει το δίκαιο και το σωστό, ασχέτως αν αυτό δεν τον βολεύει.
Θεματοφύλακας αρχών, αλλά και με καρύδια ο Τύπος της Γερμανίας, λοιπόν!