Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

TO 4o ΡΑΪΧ ΤΟΥ Alessandro Sallusti ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ IL GIORNALE


·    ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ( ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ )   KΕΡΔΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΑΣΕ Η ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΧΑΣΕ Ο ΜΟΝΤΙ , ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ .
·        ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Ο  ΝΤΡΑΓΚΙ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ .
ΤΑ  ΣΥΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΒΑΣΙΚΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ –
·       ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ .
·        ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚ0ΠΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ SPREAD   ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 500 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ .
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ )  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ .
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΪΧ Ο  ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ  ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΡΑΪΧ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ :  ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ  ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΙΩΝΙΕΣ ΗΕΓΕΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ  .
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ….ΤΟ ΕΥΡΩ

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ  ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ/ΘΥΣΙΕΣ  ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ …
ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ  ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΑΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ    ΝΑ  ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ  ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΪΖΕΡ , ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ , ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .
 ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ .
ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ  ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΗΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ  « ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΟ 1938. ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ….
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Ο  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : ΝΙΚΟΣ ΚΡΗΝΙΩΤΗΣ