Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Βρεφικό Γάλα της Nestle προκαλεί παρενέργειες.

Το γνωστό γάλα NAN HA1 της Nestle άλλαξε τη συνταγή του και από τότε έχουν παραπονεθεί πολλοί γονείς στην Αυστραλία ότι τα παιδιά τους είχαν παρενέργειες όπως συνεχές κλάμα, εξανθήματα, σκούρα πράσινα υγρά κόπρανα, αφυδάτωση και εμετό μετά από τη λήψη αυτού του προϊόντος.
Οι καταναλωτές έχουν επικοινωνήσει με την εταιρία αλλά έχουν αναρτηθεί και εκατοντάδες παράπονα. Η εταιρία αναφέρει ότι έγιναν πολλοί έλεγχοι όταν άλλαξαν τη συνταγή και χρησιμοποίησαν χλωριούχο κάλιο αντί για χλωριούχο ασβέστιο. Σε επίσημη ανακοίνωση της η εταιρία αναφέρει ότι έχουν κάνει περαιτέρω ελέγχους,
χρησιμοποιώντας ένα ανεξάρτητο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα που έχουν μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται θέμα της ασφάλειας των τροφίμων. Και προσθέτουν: "Η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία."

Τελικά χθες η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίζει να πουλάει το προϊόν της αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα υγείας.

Δεν γνωρίζουν όμως ότι ο εμετός και η αφυδάτωση που είναι και τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν, μπορούν να αποβούν μοιραία για βρέφη; Τι προτείνουν δηλαδή; Να συνεχίζουν οι γονείς να δίνουν ένα γάλα που τα αρρωσταίνει;