Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ COMPREHENSIVE - ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!


 Γιατί το μυστικό σχέδιο Comprehensive έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην Αθήνα; Τι είναι το μυστικό σχέδιο Comprehensive;

Κάτι περίεργο έχει συμβεί με τη μαραθώνια κατάθεση Ρουμελιώτη στον Πεπόνη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, γι΄ αυτό και έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα τις τελευταίες ώρες γύρω από τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας ατο ΔΝΤ και βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο Κοσκωτά.
Από τα όσα κατάφερε να αλιεύσει το parapolitika.gr , μέχρι τώρα, είναι ότι ο Ρουμελιώτης φέρεται να μίλησε στους οικονομικούς εισαγγελείς (σς και να το κατέθεσε) για κάποιο σχέδιο με την επωνυμία Comprehensive, το οποίο αφορούσε την οικονομική σωτηρία της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ απέναντι στο Μνημόνιο!
Το συγκεκριμένο σχέδιο comprehensive είχε συνταχθεί από τον Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος θα το παρέδιδε στη Μέρκελ κατά τη συνάντηση τους συνάντηση που είχε προγραμματιστεί τον Μάιο του 2011. Μια μέρα νωρίτερα όμως έσκασε η… καμαριέρα.
Κατά τις ίδιες πηγές το σχέδιο Comprehensive όχι μόνο ήταν γνωστό στον Ρουμελιώτη αλλά είχε συμβάλλει και ο ίδιος στη διαμόρφωση του λόγω της παλαιάς φιλίας που έχουν με τον Στρος Καν. Κι ενώ είχε αποφασιστεί να κρατηθεί μυστικό , μέχρι να το συζητήσει ο Στρος Καν με τη Μέρκελ , άγνωστο πως αλλά διέρρευσε σε.. ελληνικά χέρια!

 Διαβάστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη για σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


Βόμβα Ρουμελιώτη: «Yπάρχει σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας»



Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Ρουμελιώτης, είπε χαρακτηριστικά πως «ορισμένοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για εσωτερικούς πολιτικούς τους λόγους ως το “μαύρο πρόβατο” για να παραδειγματιστούν και άλλες χώρες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει μια στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας από ορισμένους για πολιτικά καθαρά λόγους με στόχο την αποπομπή της από την Ευρωζώνη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας τώρα, για να είμαστε σκληροί στις διαπραγματεύσεις αλλά αυτά τα οποία θα αποφασίσουμε να κάνουμε να δείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε και θα τα κάνουμε».
Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της Τρόικα στην Αθήνα εντός της εβδομάδας ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ είπε πως «είναι σκληρά παιδιά αυτοί (σ.σ. οι εκπρόσωποι της Τρόικας) και έχουν πάρει και αυστηρές εντολές από τα αφεντικά τους. Θα αρχίσουν τη διαπραγμάτευση λέγοντας τι δεν έγινε. Θα σου που αυτά δεν τα έκανες, υπάρχουν υστερήσεις εσόδων, υπάρχει υπέρβαση δαπανών, πείτε μας πως θα τα διορθώσετε αυτά».
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους να επιτύχει η Ελλάδα ίδιους όρους με την Ιταλία και την Ισπανία, αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: «Πιστεύω ότι εμείς θα πρέπει σίγουρα να διεκδικήσουμε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει απευθείας μέσα από το μηχανισμό και όχι μέσω των κυβερνήσεων για δύο προφανείς λόγους. Πρώτον για να γίνει πιο βιώσιμο, πιο διαχειρίσιμο το χρέος. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Γιατί έχουν γίνει κάποιες υποθέσεις εργασίας, οι οποίες είναι αμφισβητούμενες. Δηλαδή το χρέος θα είναι βιώσιμο λέει το ΔΝΤ αν το 2014 έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 2% – 3% μέχρι το 2020, εάν έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% – 5% του ΑΕΠ πάλι μέχρι το 2020. Αυτά τα νούμερα δεν έχουν επαληθευτεί σε καμία χώρα του κόσμου».

fimes