Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Κάτι σοβαρό συμβαίνει στο ΣΔΟΕ

Προ ημερών ρίχτηκαν φέϊγ βολάν στους διαδρόμους και τα γραφεία, σε όλο το κτίριο του ΣΔΟΕ, με βαρύτατες καταγγελίες για στελέχη αυτού του νευραλγικής σημασίας Σώματος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των πολύ μεγάλων υποθέσεων απάτης. Τα βέλη στρέφονται κατά προσώπων, τα οποία κατέλαβαν θέσεις-κλειδιά στο Σώμα κυρίως τα δυόμισι προηγούμενα χρόνια.
Απίστευτο και όμως αληθινό. Το να είχε γεμίσει
μια δημόσια υπηρεσία με χαρτιά-φέϊγ βολάν, θα περνούσε, πολύ πιθανώς, απαρατήρητο. Το γεγονός όμως, ότι αυτό συνέβη στο  ΣΔΟΕ, σε αυτή την άκρως σημαντική υπηρεσία, ιδίως αυτή την περίοδο που όλες οι κυβερνήσεις κόπτονται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μεγάλων
υποθέσεων που αφορούν σημαντικά επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν μπορεί παρά να προκαλεί εντύπωση. Πως αντέδρασε η διοίκηση του Σώματος σε αυτή την ενέργεια και το κείμενο που μοιάζει περισσότερο με “προκήρυξη” παράνομης οργάνωσης, ή για την ακρίβεια “μυστικού κύκλου” μέσα από το ΣΔΟΕ; Έβαλε τις καθαρίστριες και υπαλλήλους να μαζέψουν αμέσως αυτά τα χαρτιά, τα οποία όμως, στο μεταξύ είχαν γεμίσει όλο το κτίριο και είχαν διαβαστεί πλέον από τους περισσότερους υπαλλήλους και στελέχη του ΣΔΟΕ.
Μεταξύ άλλων, η “προκήρυξη”, η οποία τιτλοφορείται ως “μήνυμα προς τον υπουργό Οικονομικών”, γράφει: “Διώξτε άμεσα τους επίλεκτους, πριμοδοτημένους με 150 μόρια διευθυντές, από τον διεφθαρμένο συνδικαλιστή….”. Ακολουθούν διάφορες κατηγορίες δίκην λαϊκού δικαστηρίου, τις οποίες δεν μπορούμε φυσικά να αναπαράγουμε. Το σχετικό χαρτί όμως είναι στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου.
Στα σκουπίδια
Ανεξαρτήτως του βασίμου ή μη των ισχυρισμών στο κείμενο, καθώς και των βαρέων χαρακτηρισμών, οι καταγγελίες μένουν να αιωρούνται στις συζητήσεις που κάνουν στους διαδρόμους τα μέλη του ΣΔΟΕ. Σε άλλη περίπτωση βέβαια, και πολύ περισσότερο σε άλλες περιόδους, η συνηθισμένη πρακτική των διοικήσεων του ΣΔΟΕ, ήταν -για τυπικούς λόγους- να ξεκινήσουν μια μίνι εσωτερική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που περιλαμβάνουν τα φέϊγ βολάν. Στην προκειμένη πάντως, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι στο παρελθόν, ακόμα και εξαιτίας ανωνύμων καταγγελιών που έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ, η διοίκησή του είχε ξεκινήσει έρευνα που έφτασε στο σημείο ακόμα και να ανοιχτούν λογαριασμοί υπαλλήλων του και, βέβαια, να ελεγχθεί το πόθεν έσχες τους.
Όπως και να’ χει, η ενέργεια αυτή, ειδικά μέσα στην υπηρεσία “πρώτης γραμμής” δείχνει την κατάσταση διάλυσης, στην οποία έχει περιέλθει ο κρατικός μηχανισμός, εξαιτίας της ευνοιοκρατίας και της συνεχούς υποβάθμισής του λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των εθελούσιων αποχωρήσεων.
antinews.