Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΥΠΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ....


Αλλά δεν μετάνιωσε και ποτέ για την αμερικανική εισβολή στη χώρα

Στο νέο βιβλίο του ο πρώην πρωθυπουργός ης Βρετανίας Τόνι Μπλερ εκφράζει τη λύπη του για όσους έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο του Ιράκ τονίζοντας ότι χάθηκαν τόσες ζωές, ενώ εκείνος, που έλαβε τις αποφάσεις που οδήγησαν σε αυτούς τους θανάτους, ζει ακόμα.

Παρόλα αυτά ο Τ. Μπλερ επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα που ήδη έχει επιστρατεύσει για να δικαιολογήσει την επέμβαση, τονίζοντας πως ο Σαντάμ Χουσέιν αντιπροσώπευε απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και πως θα μπορούσε να είχε αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

«Δεν είχαμε προβλέψει τον ρόλο της Αλ Κάιντα, ή του Ιράν στο σχεδιασμό για τη μεταπολεμική περίοδο», τονίζει ο Μπλερ.

Ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός , που πλέον υπηρετεί ως απεσταλμένος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία), έχει τονίσει πως θα διαθέσει τα έσοδα από το βιβλίο του, που από σήμερα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, σε φιλανθρωπική οργάνωση για τη συνδρομή τραυματισμένων παλαιμάχων πολεμιστών.

Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, ο Μπλερ έχει λάβει ήδη προκαταβολή 4,6 εκατ. λιρών και αναμένεται πως τα έσοδα από τις πωλήσεις θα είναι πολλαπλάσια. Το βιβλίο ήδη βρίσκεται στην 11η θέση των μπεστ-σέλερ του βρετανικού ιστότοπου Amazon, ο οποίος αρνείται να αποκαλύψει τον αριθμό των προπωλημένων αντιτύπων.