Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Πολιτικοί δωσίλογοι, κοινωνικοί απατεώνες, υποτελείς των τραπεζιτών, ή Βολευτές;


Γιατί έβαλε άραγε η Τρόϊκα ξαφνικά θέμα εργασιακών σχέσεων; Ήταν δική της απόφαση; ή όπως είπε χθές ο συνδικαλισταράς της ΓΕΣΕΕ Παναγόπουλος στην εκπομπή του Πρετεντέρη, υπάρχουν "καρφιά" που καρφώνουν διάφορα θέματα στους Τροϊκανούς; Σύμφωνα με "συναδελφικά μαχαιρώματα"  το θέμα έθεσε στο Τραπέζι της ψευτοδιαπραγμάτευσης, ο...Έλληνας Υπουργός Εργασίας κατ' εντολή Προβόπουλου! Δηλαδή δεν το έφερε η Τρόϊκα το θέμα, άλλωστε τι σχέση έχει ένα θέμα που αφορά τον ιδιωτικό τομέα με την δημοσιονομική εξυγίανση  αλλά ο "Έλληναράς"  που "κόπτεται για την σωτηρία της χώρας", Βρούτσης. (θα θυμάστε τι είπε ο παραιτηθείς Υφυπουργός του Ν. Νικολόπουλος για την ενδοτικότητα και την δουλοπρέπεια του Υπουργού).  
Εφηύρε δε και τον όρο "διευρυμένη έννοια του μνημονίου", για να δικαιολογήσει το ότι δεν υπήρχε σχετική αναφορά στο μνημόνιο για τα εργασιακά πλην εκείνο του παγώματος των αυξήσεων των μισθών λόγω τριετιών.

Πήρε δηλαδή μία λέξη του μνημονίου και ισχυρίστηκε ότι κάτω από αυτήν νοείται και η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων (απόλυση χωρίς αποζημίωση, ή με ελάχιστη αποζημίωση κλπ.). Νυν και πρώην σύντροφοί του, τον κατηγορούν ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Προβόπουλου, ο οποίος, εν όψει των συγχωνεύσεων των τραπεζών, επιθυμεί διακαώς την επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα, για να απολύσει κυρίως το υψηλόβαθμο προσωπικό των τραπεζών με καθόλου ή με τιποτένια αποζημίωση και βέβαια, αν αυτό διαλύει τον κοινωνικό ιστό, αν οδηγεί σε τρομακτική αύξηση της ανεργίας (σίγουρα θα  εκμεταλλευτούν μία τέτοια διάταξη και οι λοιποί μεγαλοκαρχαρίες), αν θα οδηγήσει σε αυτοκτονίες, σε μεγαλύτερη ύφεση, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Αυτός είναι τραπεζίτης, δεν είναι πληβείος!
Βεβαίως έχουμε την "σθεναρή" αντίσταση του αριστερού (μόνον στον καβάλο) Φ. Κουβέλη.
Αυτός βλέπετε δεν χρωστάει 250.000.000 από δάνεια όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες...χρωστάει λιγότερα!
Αυτά τα 250.000.000 ευρώ ίσως είναι και η αντιπαροχή. Ίσως δηλαδή τόσο κοστίζει η επαναφορά εργασιακού μεσαίωνα με όλα τα δεινά που θα επιφέρει.
Μάλιστα το κόλπο που σκέφτονται να εφαρμόσουν για ν' απαλλαγούν απο το χρέος, λέγεται ότι είναι η συγκρότηση νέου κόμματος και η διάλυση των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και άρα οι δανειοδοτούσες τράπεζες θα δηλώσουν αδυναμία διεκδίκησης των δανείων των κομμάτων. Βλέπετε δεν έχουν δώσει εγγυήσεις όπως οι απλοί δανειολήπτες!
Αν δε σκεφθούμε ότι δάνεια έχει πάρει και η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων, νέων και παλιών, τότε δικαιολογούνται και οι κωλοτούμπες που βλέπουμε τελευταία.
Όσο για τον "αντιστασιακό¨Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ, φημολογείται ότι στο τέλος θα ψηφίσει ότι του ζητήσουν, με πρόσχημα την μη κατάρρευση της κυβέρνησης και την...σωτηρίας της χώρας!
Βέβαια όλα τα παραπάνω ίσως είναι κακοήθειες... 
Μάλιστα ο Παναγόπουλος της ΓΕΣΕΕ υποστήριξε ότι και στο παρελθόν ο Προβόπουλος είχε δώσει στην προηγούμενη Κυβέρνηση έτοιμο νομοσχέδιο και την αιτιολογική  έκθεση για επαναφορά εργασιακού μεσαίωνα, το οποίο δεν έγινε δεκτό από τον τότε Υπουργό Εργασίας. Υπερθεματίζοντας ο Παναγόπουλος επιβεβαίωσε ότι είχε δει ιδίοις όμασι και το εν λόγω νομοσχέδιο Προβόπουλου και την αιτιολογική έκθεση!
Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Βούλτεψη δεν δικαιολογείται να μην τα γνωρίζουν οι Βουλευτές αφού οφείλουν να ενημερώνονται τόσο για τα νομοσχέδια αλλά και για ότι συμβαίνει ή λέγεται στο πολιτικό περιβάλλον.
Και αναρωτιέμαι: πόσο δικαιωμένοι και υπερήφανοι αισθάνονται τώρα όλοι αυτοί που παρασύρθηκαν να ψηφίσουν τα κόμματα του κατεστημένου; 
Στο ερώτημα μήπως ήταν καλύτερα αν έκανε κυβέρνηση ο Σύριζα, δεν μπορώ να απαντήσω. Βλέπετε οι κωλοτούμπες έχουν γίνει της μόδας!

Ίων Πολιάδης