Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πραξικόπημα με κοινοβουλευτικό μανδύα θέλει να επιβάλει (ποιος;) ο Στουρνάρας


Ο άνθρωπος ο οποίος πριν από λίγο καιρό δήλωσε φοβισμένος ότι δεν θέλει να είναι εκείνος "που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα", ο άνθρωπος του συστήματος και των τραπεζών, ο άνθρωπος του μνημονίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προχώρησε σε μία δήλωση πρόκληση στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Συνέδεσε την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με την « αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας». Ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να εγκρίνουν τη διαδικασία του κατεπείγοντος υποστηρίζοντας ότι «το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης. Με απλά λόγια η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας. Όλα κινούνται σε ασφυκτικό πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

Άμεση και σφοδρή υπήρξε η απόφαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος δήλωσε «Χρειάζεται μεγάλο θράσος για να κάνετε αυτή την κατάπτυστη δήλωση που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές που θεωρούσαμε ότι τις έχουμε ξεπεράσει. Αποτελεί το πραξικόπημα των πραξικοπημάτων. Κουρελιάζετε το Σύνταγμα. Κάνετε εκτροπή προκειμένου να επιβάλλετε μια αδίστακτη χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ποιος βουλευτής μπορεί να διαβάσει 800 σελίδες σε λίγες ώρες;» και πρόσθεσε «Επι 4 μήνες διαπραγματεύεστε αυτό το ν/σ τέρας και σφαγείο. Ποιον κοροϊδεύετε και εμπαίζετε. Θέλετε να αλλάξετε το εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο της χώρας σε λίγες ώρες. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να το κάνετε. Διαβάστε την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου που ακυρώνει ως αντισυνταγματικές τις συνταξιοδοτικές διατάξεις. Σε περιόδους δημοκρατίας ουδέποτε έχει επιχειρηθεί αυτό που επιχειρείτε σημερα εσείς».
Την πρόταση του υπουργού για την διαδικασία του κατεπείγοντος υποστήριξαν τα 3 κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι «είστε νεκροθάφτης των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Εϊναι πρόκληση να γίνεται εκβιασμός «ή αυτό ή χρεοκοπία». Ποιον τρομοκρατείται τους 2,5 εκατομμύρια ανέργους ;».

periodista