Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ;

Νέα υπόθεση υποκλοπής έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τα ''ΕΠΙΚΑΙΡΑ'' και δείχνει πώς το Μέγαρο Μαξίμου είναι διάτρητο όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας, και η κυβέρνηση πιθανόν έκθετη σε κέντρα που θέλουν να αποσπάσουν απόρρητες πληροφορίες. Μέχρι στιγμής, και ενώ το άκρως ανησυχητικό περιστιτικό συνέβη παραμονές του Πάσχα, οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται στο "σκοτάδι" όσον αφορά αυτούς που ίσως τοποθέτησαν συστήματα υποκλοπών στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου. Για όσους ξέρουν να "διαβάζουν" τα σημεία των καιρών, έχουμε μια κυβέρνηση που πρέπει να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για έναν διαγωνισμό όπως της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, με την Ρωσία να παίζει πρωτεύοντα ρόλο, και σύμφωνα με το Defencenet οι ομοιότητες με την παρακολουθούμενη κυβέρνηση Καραμανλή που υποκλέπτονταν είναι παραπάνω από πολλές.

Mην ξεχνάμε ότι και η κυβέρνηση Καραμανλή βρίσκονταν τότε σε ένα σταυροδρόμι στο να "δέσει" το ενεργειακό μέλλον της χώρας, με μια πολιτική των αγωγών που σταμάτησε με την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ήταν έξι και μισή το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Απριλίου, και οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά άρχισαν να ανεβαίνουν στο δεύτερο όροφο της Βουλής, εκεί όπου χρόνια τώρα φιλοξενούνται οι συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου όταν αυτό συγκαλείται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Η έκπληξη όλων, όταν έφτασαν έξω από την αίθουσα του Υπουργικού και αντίκρισαν τη μεγάλη δρύινη πόρτα κλειστή, ήταν μεγάλη. Και έγινε ακόμη μεγαλύτερη καθώς η ώρα περνούσε και ούτε η πόρτα άνοιγε ούτε ο πρωθυπουργός φαινόταν.
Είχε πάει εφτά το απόγευμα, περασμένες μάλιστα, και η συνεδρίαση του Υπουργικού καθυστερούσε ήδη μισή ώρα. Τη στιγμή που η υπομονή για την ορθοστασία είχε αρχίσει να στερεύει και η περιέργεια να εξάπτεται, άνοιξαν οι πόρτες του Υπουργικού και τους επετράπη η είσοδος. Την ώρα που οι υπουργοί κατελάμβαναν τη θέση τους γύρω από το μεγάλο τραπέζι, ταυτόχρονα αποχωρούσαν μάλλον ανέκφραστοι οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του πρωθυπουργού.
Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και στην αίθουσα έκανε την εμφάνισή του ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και στενό συνεργάτη του, Π. Μπαλτάκο. Πριν πάρει το λόγο ο πρωθυπουργός για να ξεκινήσει η κρίσιμη εκείνη συνεδρίαση του Υπουργικού στην οποία δόθηκαν ρητές οδηγίες για σειρά θεμάτων, το λόγο έλαβε ο Π. Μπαλτάκος. Ο γενικός γραμματέας πρώτα ζήτησε συγγνώμη για την αναμονή και έπειτα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου. Με βάση αυτούς, ο κυβερνητικός αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί στα μέλη του Υπουργικού ότι οι άνδρες που «χτενίζουν» εξονυχιστικά τους χώρους όπου παρίσταται ο πρωθυπουργός εντόπισαν κάποιο πρόβλημα ασφαλείας στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου.
Όπως γράφουν και τα "Επίκαιρα" δεν επρόκειτο τελικά για εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά για κάποιες παρεμβολές στα συστήματα ηχογράφησης των συνεδριάσεων του Υπουργικού, που προέρχονταν από συστήματα ηλεκτρονικής καταγραφής των συνομιλιών εντός του υπουργικού Συμβουλίου! Όπως είναι γνωστό, οι συνεδριάσεις του Υπουργικού ηχογραφούνται από ειδική υπηρεσία που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενώ σε αυτές μετέχουν και ελεγμένοι πρακτικογράφοι στενογράφοι που αποτυπώνουν το πρώτον τα λεχθέντα της συνεδριάσεως. Τα πρακτικά αυτά παραμένουν απόρρητα σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο για τουλάχιστον τριάντα χρόνια, πριν επιτραπεί η πρόσβαση σε αυτά στους ερευνητές που επισκέπτονται το κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Σύμφωνα με τα υπονοούμενα που άφησε ο γενικός στην ολιγόωρη παρέμβασή του, η έρευνα των ανδρών ασφαλείας έδειξε κάποιο πρόβλημα παρεμβολών στα συστήματα ηχογράφησης της συνεδρίασης, το οποίο έλυσε το εξειδικευμένο προσωπικό.
Oι καιροί που ζούμε είναι πονηροί, η Ελλάδα διανύει μια περίοδο οικονομικής καταστροφής, και ταυτόχρονα με τη θέση της ως "γέφυρα" είναι περιζήτητη από όλες τις μεγάλες δυνάμεις. Άλλωστε αυτός δεν είναι και ο λόγος για τον οποίο χρεωκόπησε;
ΕΛΚΕΔΑ