Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ Η Πρεσβεία του Καναδά κάνει λόμπινγκ στη Βουλή!

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι Βουλευτές από το «δώρο» που τους έστειλε η Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα και ο Πρέσβης Ρ. Πεκ. Λίγες μέρες μετά την συζήτηση στη Βουλή για τα μεταλλεία χρυσού, όπου εμπλέκεται η καναδική εταιρεία ELDORADO GOLD, οι 300 έλαβαν από την Πρεσβεία του Καναδά ένα βαρύ φάκελο που υποτίθεται πως αναφερόταν στα 70 χρόνια
διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος – Καναδά. Στην πραγματικότητα γίνεται παρέμβαση (lobbying) υπέρ των συμφερόντων της ELDORADO GOLD!
Συγκεκριμένα ο φάκελος περιέχει
-ενημερωτικό σημείωμα του Πρέσβη Ρ. Πεκ σε υψηλής ποιότητας χαρτί (με τη σφραγίδα της Πρεσβείας κ.λπ.).
-CD με 19 τραγούδια της Nana Mouskouri (Νανάς Μούσχουρη) υπό τον τίτλο «A Canadian Tribute», προκειμένου (όπως διευκρινίζει ο Πρέσβης Ρ. Πεκ) να εκφράσει «την αγάπη της προς τους Καναδούς Καλλιτέχνες».
-ένα μικρό βιβλιαράκι (σε αγγλικά και γαλλικά…) για τις ελληνο-καναδικές σχέσεις από το 1942. Περίοπτη θέση βεβαίως κατέχει η φωτογραφία από συνάντηση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά Ν. Κινσέλα…
-ένα αφιέρωμα 16 σελίδων από τα «Νέα Σαββατοκύριακο» στην ελληνοκαναδική φιλία. Αφιέρωμα από τα «γνωστά» που συνηθίζει ο συστημικός τύπος, με μηνύματα του Υπουργού Εξωτερικών, του Πρέσβη του Καναδά κ.α. Αλλά και με 1 ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη (που αλλού;) στην…ELDORADO GOLD, που «παρά την κρίση, επιμένουν ελληνικά»!
-το τεύχος του NATIONAL GEOGRAPHIC με πρώτο θέμα (τι άλλο;) «Ελληνικός Χρυσός: Τα αρχαία μεταλλεία της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική αποκτούν και πάλι ζωή». Άλλωστε, όπως γράφει στο σημείωμά του και ο Πρέσβης Ρ. Πεκ το περιοδικό «υπογραμμίζει την μακρά ιστορία της εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα και την ευκαιρία για αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες σε αυτόν τον τομέα με Καναδικές κορυφαίες εταιρείες της βιομηχανίας».
 
Καλή ανάγνωση και ακρόαση στους Βουλευτές!


 
AvantiPopoloGR