Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ WIKILEAKS-Ο Σόρος, ο Ρόντος και ο Στυλιανίδης.




Πληροφορίες για τα ποσά που δαπανούσε η ελληνική κυβέρνηση σε ελληνικές και ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στο Ιράκ έρχεται να μας υπενθυμίσει τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2005.

Ανάμεσα σε οργανώσεις και ΜΚΟ με γνωστό ανθρωπιστικό έργο συναντά κανείς και το όνομα του International Crisis Group, στο οποίο συμμετέχει ο Τζορτζ Σόρος. Από τις κορυφαίες θέσεις της οργάνωσης έχουν περάσει όμως και ορισμένες από τις πιο σκοτεινές προσωπικότητες της διεθνούς διπλωματίας, όπως ο Αυστραλός Γκάρεθ Έβανς (παλιός υποστηρικτής του δικτάτορα Σουχάρτο για το Ανατολικό Τιμόρ), και ο Τόμας Πίκερινγκ (άνθρωπος του Ρ. Ρίγκαν στους βρώμικους πολέμους της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του ΄80).
Στην εκτελεστική επιτροπή συναντούσες επίσης τους Μ.Αμπράμοβιτς (που εξόπλιζε τους Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν), τον Γουέσλι Κλαρκ (ο οποίος επόπτευε τους βομβαρδισμούς στη Σερβία). κ.ο.κ.

Μεταξύ των ελληνικών ΜΚΟ αίσθηση προκαλεί το ποσό των 516 χιλιάδων ευρώ προς την οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική». Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας η συγκεκριμένη οργάνωση είναι «δημιούργημα του Παντελή Σκλια, στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις ΜΚΟ, Ευριπίδη Στυλιανίδη». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η «Ευρωπαϊκή Προοπτική», έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια.

Με 100.000 ευρώ επιβραβεύτηκε για το έργο της στο Ιράκ καη η IOCC (International Orthodox Christian Charity). Πρόκειται για την ΜΚΟ με την οποία έγινε αρχικά γνωστός στην Ελλάδα ο πολυπράγμων σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου (αλλά και του προέδρου της Γεωργίας), Αλεξ Ρόντος.
http://bit.ly/mZY8As

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ