Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τι είναι πιο συμφέρον για τον ελληνικό λαό;


Μιλώντας στην χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής είπε: «γιατί ζητάει η ΝΔ την παραίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου; Επειδή έβαλε ως στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις μέχρι το 2015, όταν κάτι αντίστοιχο και μάλιστα όχι με διαφάνεια, το έθετε η Ν.Δ. για αξιοποίηση ή πώληση – δεν ξέρω πώς το έλεγε(?) – 50 δις μέσα σε δύο χρόνια; Τι είναι πιο ρεαλιστικό, πιο νομιμοποιημένο και πιο συμφέρον για τον ελληνικό λαό;«

Πολύ ωραίο ερώτημα ! Θα παραθέσω δύο αράδες από δηλώσεις των κ.κ Α.Σαμαρά και Γ.Παπανδρέου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Αν. Σαμαράς( 7 Ιουλίου 2010 στο Ζάππειο): «χρειαζόμαστε και μια επί πλέον κατηγορία μέτρων: που αντιμετωπίζει απευθείας τη μείωση του χρέους. Με αξιοποίηση, κυρίως, της δημόσιας περιουσίας, όχι μόνο με την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων. Εδώ λοιπόν, μπαίνουμε στο κεφάλαιο ‘αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας’. Κατ’ αρχήν να εξηγήσουμε ότι αξιοποίηση δεν σημαίνει ‘εκποίηση’.Δεν σημαίνει ‘να πουλήσουμε ασημικά’.Δεν σημαίνει να ‘βγάλουμε στο σφυρί’, μνημεία, ή χώρους που συνδέονται με την ιστορία μας ή με την εθνική μας ασφάλεια. Τίποτε απ’ όλα αυτά! ‘Αξιοποιώ’ σημαίνει δίνω αξία σε κάποιο περιουσιακό στοιχείο που ως τώρα παραμένει ανενεργό ή απαξιώνεται… Σημαίνει να μετατρέψουμε ένα μέρος του δυνητικού μας πλούτου σε ‘Ενεργητικό’ ».

Γ. Παπανδρέου (21Σεπτεμβρίου 2010 Economic Club – Νέα Υόρκη): «Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης….» .

«Τι είναι πιο ρεαλιστικό, πιο νομιμοποιημένο και πιο συμφέρον για τον ελληνικό λαό» λοιπόν , σύμφωνα με το ερώτημα του κ. Πεταλωτή; Τα συμπεράσματα δικά σας!

POLITIS CAMINUS