Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ “ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ” ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ;




Καθόλου τυχαίο δε μπορεί να χαρακτηριστεί το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” της προηγούμενης Κυριακής. Με λίγα λόγια το δημοσίευμα αναφερόταν σε τακτικές επισκέψεις της Αμερικανίδας Προξένου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης για συναντήσεις με προξενικούς παράγοντες αλλά και με ακραία στοιχεία της μειονότητας με σκοπό προφανώς την επίσπευση της δημιουργίας “τουρκικής μειονότητας” στην περιοχή. Οι συναντήσεις αυτές φέρονται να γίνονται σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής και για ένα διάστημα μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως στη διοργάνωση αυτών συμμετείχε …και η ΕΥΠ!

Ολα ως εδώ “καλά”. Το ζήτημα με τα πάρε – δώσε Αμερικανών και Κεμαλιστών στη Θράκη δεν είναι καινούριο. Ούτε η δημιουργία της φτιαχτής “τουρκικής μειονότητας” είναι τυχαία εδώ και δεκαετίες. Μπορεί από την πλευρά του ελληνικού κράτους να υπήρξαν αδικίες (όπως αδικίες υφίστανται όλοι οι Ελληνες πολίτες κι όχι μόνο οι μουσουλμάνοι) αλλά αυτό το συνεχώς κλιμακούμενο κίνημα περί “Τούρκων Θράκης” δείχνει από μακριά ότι είναι υποκινούμενο.

Το ζήτημα είναι πως οι Αμερικανοί δεν πάνε κάπου τυχαία. Οπου πάνε κάνουν τη δουλειά τους μεθοδικά, με επαγγελματισμό και χρονοδιάγραμμα, χωρίς τίποτε να είναι αφημένο στην τύχη. Οπως για παράδειγμα …τα θέματα προβολής και δημοσιότητας, με μία λέξη η “προπαγάνδα”!

Οπως όλοι μάθαμε εκ των υστέρων (όχι πως δεν το υποψιαζόμασταν από πριν βέβαια) στην Κύπρο δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια για την προπαγάνδιση υπέρ του “ΝΑΙ” στο λεγόμενο “Σχέδιο Ανάν”. Οπως είχε αποκαλυφθεί, ελληνόφωνοι (Κύπριοι και Ελλαδίτες) δημοσιογράφοι και λοιποί προπαγανδιστές τα άρπαξαν χοντρά για να προβάλλουν (= προπαγανδίσουν) τις θέσεις των δυτικών μας συμμάχων υπέρ της διάλυσης της Κύπρου.

Σκεπτόμενοι λοιπόν αναλογικά και με βάση τα παραπάνω, θα είμαστε άδικοι αν υποθέσουμε πως και στην περίπτωση της Θράκης κάποιοι τα “αρπάζουν” επίσης για να κάνουν την δουλειά των Αμερικανών; Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε τουρκόφωνους δημοσιογράφους και αμιγώς μειονοτικά ΜΜΕ αλλά σε καρα-ελληνόφωνους χριστιανούς και μουσουλμάνους δημοσιογράφους σε ελληνόφωνα ΜΜΕ της περιοχής! Ραδιόφωνα, κανάλια, εφημερίδες, μέχρι και …blogs που όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα βλέπουν την μία να τηρούν την Α γραμμή απέναντι σε ένα θέμα ενώ αμέσως μετά με “μαγικό” τρόπο να αλλάζουν τρόπο γραφής και άποψη και να πηγαίνουν στην αντίπερα όχθη!

Ποιοι λοιπόν τα “αρπάζουν” στην περιοχή μας για να ταΐζουν με κουτόχορτο τους Θρακιώτες, προπαγανδίζοντας υπέρ των θέσεων των ΗΠΑ;

(“Αυτοί που δεν πρόλαβαν να τα αρπάξουν από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες” θα μπορούσε να είναι μία απάντηση αφού ως γνωστόν η Θράκη ήταν πάντα …το Ελ Ντοράντο των απανταχού τυχοδιωκτών και απατεώνων. Οσοι όμως τα έχουν αρπάξει από το ελληνικό κράτος, είτε άμεσα, είτε έμμεσα είναι λίγο – πολύ γνωστοί στην πιάτσα. Κρυφές και φανερές χρηματοδοτήσεις, κρατική διαφήμιση με το τσουβάλι, διορισμοί των παιδιών τους με ρουσφέτια κ.ο.κ. Δεν χτίζονται έτσι εύκολα οι βίλες. Ενδιαφέρον θα είχε όμως να μάθουμε και όσους τα παίρνουν από τις ΗΠΑ. Οχι για κανέναν άλλον λόγο αλλα για να δούμε μήπως κάποιοι τα “αρπάζουν” από όλες τις πλευρές και το παίζουν …σε διπλό ταμπλό μάσας!)
NEWSN.WORDPRESS.COM