Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Αν φύγουμε χανόμαστε… αν μείνουμε σας παίρνουμε τα σπίτια …

Το πολιτικό πελατειακό σύστημα εξουσίας, παράγει διαρκώς γελοιότητα, μέσα από το  success story, τους τηλεοπτικούς θριάμβους, κατά της διαφθοράς, του φασισμού και από την ευφορία για μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, που από 2,7 δις ευρώ που καταγράφτηκαν ως πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο εξάμηνο του 2013 κατέληξε στα 200 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης.  Κοινωνικά, ή πολιτικά ζητήματα, που προκύπτουν φανερώνουν κάθε φορά τη σαπίλα της εξουσίας και των θεσμών. Τελευταίο γεγονός οι ετεροχρονισμένες δηλώσεις  για πιστοποιητικά γέννησης, η έκδοση πολλαπλών αστυνομικών ταυτοτήτων, αλλά και υφέρπων ρατσισμός.
Αν θέλουμε πράγματι, η κοινοβουλευτική δημοκρατία να παραμείνει ασπίδα του πολιτεύματος, θα πρέπει να παραδεχτούμε, ότι κυρίως κινδυνεύει από όσους την εξευτελίζουν δια της νομιμότητας. Είναι αυτοί που από τα άδεια έδρανα ψηφίζουν βιομηχανία τροπολογιών με την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας ακόμη και με την απειλή των εκλογών ή με τη θεωρία  των δυο άκρων. 
Το πελατειακό σύστημα, που οδήγησε την χώρα στην πολιτιστική, ηθική και σε οικονομική χρεοκοπία δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στο χτίσιμο της νέας Ελλάδος, πλην, ίσως, του παραδείγματος προς αποφυγήν.
Δυστυχώς τα παραδείγματα προς αποφυγήν συνεχίζουν να εξευτελίζουν τη χώρα, όπως τα δωράκια στους φίλους της καταστροφής, οι λίστες της ντροπής, που δεν ανοίγουν με τίποτα, τα προνόμια συντεχνιών, η φοροδιαφυγή και με την αναξιοκρατία, που είναι το σήμα κατατεθέν της διεφθαρμένης πελατειακής δημοκρατίας.
Την προηγούμενη Τετάρτη κατατέθηκε στη Βουλή μέσω νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας διάταξη που «νομιμοποιεί» ουσιαστικά τα ιδιωτικά κανάλια παρακάμπτοντας το διαγωνισμό για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Με τη διάταξη αυτή ακόμη και τα κανάλια που είχαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προσωρινή άδεια από το ΕΣΡ για ψηφιακή εκπομπή, αποκτούν πλέον δικαίωμα νόμιμης ψηφιακής λειτουργίας διά παντός. Όσο για δάνεια, εισφορές και φόρους, που χρωστούν αυτά μετατίθενται κάθε φορά για το μέλλον. Υπάρχουν, όπως πάντα, τα υποζύγια του σαπιο-συστήματος, που πληρώνουν το φαγοπότι των κλοπιμαίων, οι χρήσιμοι ηλίθιοι πελάτες, που θα  πληρώσουν και αυτά, αφού συνήθισαν το ζυγό. 
Όταν δεν υπάρχουν «Πολιτικοί»  για να παράγουν πολιτική, το ρόλο τους τον  έχουν αναλάβει οι εθνικοί σχολιαστές και τα εκδοτικά συγκροτήματα, που παράγουν αυτοί τώρα πολιτική και οι κυβερνητικοί  βουλευτές ψηφίζουν τυφλά τις εντολές τους. Τους έχει δοθεί, βήμα, στις διάφορες προπαγανδιστικές συζητήσεις, που καλούνται, για να μηρυκάσουν την έτοιμη και μασημένη «τροφή». Ακόμη  τα τάνκς και τα αεροπλάνα,  για την παρέλαση, μας τα φούλαραν με καύσιμα οι καλοί μας ευεργέτες και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα. 
Έτσι μαζί καναλάρχες, ευεργέτες, χορηγοί, προνομιούχοι  και «μηρυκάζοντες» μέσα από επικοινωνιακές καθημερινές καταιγίδες καλλιεργούν τη ψυχολογία του νέο-ραγιασμού, παράγουν εκφοβισμό, ανασφάλεια, ενοχές ( ποιος δε θυμάται, ότι «τα φάγαμε μαζί» ), για να προστεθούν πάνω στην προσωπική ανασφάλεια του καθενός ανθρώπου με σκοπό να τον ωθούν σε ολοκληρωτικά μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής για να είναι ανέφικτη κάθε συγκροτημένη αντίσταση και κινητοποίηση, ακόμη και εκείνων που χάνουν τα πάντα. Ακόμη και τα ισχυρότερα επιχειρήματα πάνε χαμένα, όταν συναντούν μυαλά μπλοκαρισμένα, ανίκανα να σκεφτούν. 
Η  Χρυσή Αυγή  είναι το αυτάδελφο κόμμα, παράγωγο της κομματοκρατίας, που χρησιμοποιεί άλλωστε τα όπλα, που η ίδια η κομματοκρατία έχει θεσμοθετήσει. Εάν οι μεν, τα χρησιμοποιούν για να αυτοδικούν επί των πολιτών, οι δε, για να λεηλατούν και να υποτάσσουν τη χώρα , δεν τους κάνει διαφορετικούς σε τίποτα.
Επί Μνημονιακών κυβερνήσεων και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις το 2012, το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώθηκε κατά 18% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά η μέση φορολογική τους επιβάρυνση αυξήθηκε κατά 52%. Την ίδια περίοδο οι φόροι που αφορούν στα Νομικά Πρόσωπα (μεταξύ αυτών μονοπώλια και πολυεθνικές) έχουν μειωθεί κατά 4 φορές. Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ. Στελέχη της Γραμματείας υποστηρίζουν, ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πριν από 2,5 χρόνια ήταν στο 10%, ενώ σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%. Το 2014, σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, θα χρειαστούν 4 δις ευρώ επιπλέον,  με την ανεργία να σπάει κάθε όριο.
Αντίθετη εικόνα παρουσιάζουν οι 505 Έλληνες,  οι οποίοι διαθέτουν  συνολική περιουσία 60 δις ευρώ, που είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά 20% σε σχέση με το 2012. 
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο εισπρακτικό, είναι θέμα δικαίου, ισονομίας, καταμερισμού βαρών και εμπιστοσύνης. Τι εμπιστοσύνη να έχει ο εξαθλιωμένος πολίτης των 300 και 400 ευρώ ή ο άνεργος ή  αυτός που έκλεισε την επιχείρηση και χρωστά σ΄ ένα κράτος ( κυβέρνηση ) βίαιο, άγριο, απαράδεκτο και ελεεινό;
Συγκλονιστικά στοιχεία για την φτώχεια στην πρωτεύουσα, καταγράφηκαν σε έρευνα του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ). Αυξανόμενο κύμα φτωχοποίησης στην πρωτεύουσα και αύξηση του αριθμού των Αθηναίων που σιτίζονται στις υπηρεσίες του ΚΥΑΔΑ. Περισσότεροι από 20.000 δημότες στηρίζονται πλέον στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων για την καθημερινή τους επιβίωση. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Καπαresearch για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).
Η υγεία είναι το πρώτο θύμα της φτώχειας.
Προσπαθώντας να καλύψουν τις απόλυτα βασικές ανάγκες διατροφής και επιβίωσης, η υγεία των πολιτών έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο. Η φτώχεια λοιπόν συνδέεται και με άλλα θλιβερά στατιστικά δεδομένα, όπως, το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν, ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής. Και αυτά πριν τα νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση ξεκίνησε έναν «Ανένδοτο Αγώνα» μέσα από την τροικανή κολυμπήθρα, για να επιβιώσει και πάλι το σύστημα των στεγνών συμφερόντων και να παραμείνουν τα παλικάρια στην καρέκλα της εξουσίας, ως φύλακες των διαφόρων λιστών και των κλοπιμαίων. Στους κοινούς θνητούς αυτής της χώρας δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή. 
Κάθε μέρα και νέα μέτρα, που βαπτίζονται παλιά με μπόλικο κοινωνικό αυτοματισμό. Εξάλλου γι΄ αυτούς υπάρχει το δοκιμασμένο καθημερινό «χάπι» της κοιμήσεως δια του εκβιασμού : «Αν αντισταθείς, χάθηκες » - πτώχευση, καταστροφή…, «αν υποκύψεις, χάθηκες» - ανεργία, φτώχεια, μιζέρια, απόγνωση, αυτοκτονίες  και το τελευταίο, απαγόρευση κάθε σκέψης, «αφού είναι μονόδρομος, το είπε η τρόικα και οι δανειστές, τοκογλύφοι». 
Λουδοβικίως, «το Κράτος είμαστε εμείς. Τσακίζουμε κάθε μορφή βίας και ανυπακοής  απ΄ όπου και αν προέρχεται»…
ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ