Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΖΟΠΟΥΛΟ ΕΧΕΙ ΒΑΘΕΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΚΗ

Όταν οι συμπτώσεις είναι πολλές, τότε τα μαθηματικά έχουν πρόβλημα. Ας δούμε λοιπόν τις συμπτώσεις. Η Δικαιοσύνη υποστηρίζει πως η offshore εταιρεία Torcaso συνδέεται με τον ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα ο οποίος επισήμως εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης.
Χρήματα ωστόσο από τους λογαριασμούς εισπράττει ο κοσμικός της Βορείου Ελλάδας Γιώργος Σαχπατζίδης. Η Torcaso ενοχοποιείται για είσπραξη ποσών που προέρχονται από μίζες οπλικών συστημάτων.
Η Torcaso είναι και παλιά ιδιοκτήτρια του σπιτιού που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος. Από την Torcaso αγόραζε ακίνητα και η ομάδα του Εφραίμ τον καιρό των επενδύσεων. Για την ακρίβεια με τις αγορές από την offshore του Άκη ξεκίνησε το σχέδιο «μπλοκ επιταγών αντί για ευαγγέλιο».

Δύο ακόμη φίλοι του Τσοχατζόπουλου εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων και είναι κατηγορούμενοι. Ο ένας είναι ο Γιάννης Μπλέτσιος. Η γερμανική Δικαιοσύνη υποστηρίζει πως υποδείχτηκε από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο για να συμμετέχει στην ομάδα που θα διαχειριζόταν τις μίζες που έδινε η γερμανική εταιρεία HDW σε έλληνες κρατικούς λειτουργούς. Ο άλλος είναι ο Σωτήρης Εμμανουήλ, πρόεδρος των Ναυπηγείων την εποχή που καταδύονταν οι μίζες σε τσέπες μέσω της επιχείρησης. Ο Σωτήρης Εμμανουήλ (ο κύριος στη φωτογραφία με κύκλο), ήταν αυτός που αποχαιρέτησε τον Εφραίμ την μέρα της σύλληψής του. Είναι σύμβουλός του και φυσικά βαθιά θρησκευόμενος. Οι εντιμότατοι φίλοι του Άκη, και βέβαια οι offshore εταιρείες συναντούν τον κύκλο του Βατοπεδίου. Ίδιοι πελάτες, ίδιοι φίλοι. Ζούμε στη χώρα των συμπτώσεων. Και των πτώσεων απ’ τα σύννεφα ως γνωστόν.
Εκδοροσφαγεύς