Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ε ΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ


Την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν τα μέτρα προανήγγειλε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει συνταγή αποπληθωρισμού, δηλαδή μείωση τιμών και μισθών, για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Χθες ο επίτροπος Ολι Ρεν ήταν πιο σαφής. Σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στις Βρυξέλλες, είπε ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο κατά 10%, που επέβαλε για το 2010 η κυβέρνηση, «είναι ένα σημαντικό μήνυμα που πρέπει να ακολουθήσει και ο ιδιωτικός τομέας».

Από τη στιγμή που θα συμφωνηθούν τα μέτρα και θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, η εκταμίευση του δανείου θα γίνεται ανάλογα με την πρόοδο στην εφαρμογή τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, στο παρελθόν, που το ΔΝΤ διέκοψε τη χρηματοδότηση χωρών επειδή δεν είχαν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ..... ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΝΑ.... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ...