Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΑΜΑΝ ΠΙΑ

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εις βάρος του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, το οποίο φώναζε κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ρατσιστικά συνθήματα που προέτρεπαν σε πράξεις βίας, προχώρησε η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών.
"Στην ενέργειά μας αυτή αναγκαστήκαμε να προβούμε ελλείψει αρμόδιας θεσμικής παρέμβασης, παρά τις προβλέψεις του ν. 927/1979, ο οποίος απαγορεύει τη δημόσια έκφραση ρατσιστικών ιδεών και προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.Η ομάδα τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτο μέλη ειδικών σωμάτων των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας να εκφράζουν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις, ειδικά από τη στιγμή που αναλαμβάνουν τη φύλαξη των συνόρων και κατά συνέπεια και την υποδοχή των προσφύγων.

"Τέτοιες συμπεριφορές ενισχύουν τις καταγγελίες που έχουν λάβει χώρα σε βάρος μελών του Λιμενικού Σώματος για κακομεταχείριση ακόμη και βασανισμούς προσφύγων κατά την είσοδό τους από τα θαλάσσια σύνορα", υποστηρίζουν.


ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟ ΝΑΙ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ( ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ Η ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ....ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ).ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ "ΕΛΑΤΕ ΕΛΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ?ΤΙ ΚΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΥNΗΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ Η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥAΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ... ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΑΦΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΜΑΝ ΠΙΑ