Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

TI EINAI TO PRISM ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στις 6 Ιουνίου, η βρετανική Guardian και η αμερικανική Washington Post προχώρησαν στην αποκάλυψη της μυστικής λειτουργίας του προγράμματος PRISM της NSA (National Security Agency), Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις 6 Ιουνίου, η βρετανική Guardian και η αμερικανική Washington Post προχώρησαν στην αποκάλυψη της μυστικής λειτουργίας του προγράμματος PRISM της NSA (National Security Agency), Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διαρροή, μία από τις σημαντικότερες στην αμερικανική ιστορία, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, δίνοντας τέλος στις όποιες ψευδαισθήσεις περί απορρήτου και ελεύθερης επικοινωνίας στο διαδίκτυο, με εννέα από τις μεγαλύτερες εταιρείες-παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών να συνεργάζονται εθελοντικά με την αμερικανική κυβέρνηση, αποκαλύπτοντας προσωπικά δεδομένα των πελατών τους.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωπαϊκή κάλυψη ατασθαλιών ΕΛΣΤΑΤ

Κάλυψη στον Διευθυντή της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, για τις προκλητικές δηλώσεις του κατά της ελληνικής δικαιοσύνης που ερευνά το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγγέλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του,
α) ζητούσε εξηγήσεις από την Κομισιόν για τις προκλητικές δηλώσεις του στελέχους της και Διευθυντή της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, που σε συνέντευξη του σε βελγική εφημερίδα «χαρακτήρισε ως ‘κόλαση του Δάντη’ τις δικαστικές έρευνες που διεξάγονται από την ελληνική δικαιοσύνη σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κ. Γεωργίου, για το σκάνδαλο της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων». Ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του κατηγορούσε τον κ. Ραντερμάχερ ότι με τις δηλώσεις του παρενέβαινε στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

 του Σάββα Καλεντερίδη*
Μελετώντας τα κείμενα, τις αναλύσεις και τα άρθρα που γράφονται διεθνώς αυτές τις μέρες, μετά την πρόταση της Ρωσίας για έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό την αποφυγή του στρατιωτικού κτυπήματος, ένας όρος ή ακριβέστερα μια θεωρία μάς τράβηξε την προσοχή: Πρόκειται για τη «θεωρία του ελεγχόμενου χάους», την οποία επικαλέστηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος Βίκτορ Καμένεβ, για να εξηγήσει την πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ, υποστηριζόμενες από το Ισραήλ, λέμε εμείς, στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και εν προκειμένω στη Συρία. Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του αναφέρει ότι, αφού διαμελιστεί η Συρία, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής, θα έλθει η σειρά της Τουρκίας -και όχι του Ιράν- να γευθεί τα «φρούτα» της πολιτικής του ελεγχόμενου χάους, αφού θα έχει συσσωρευθεί στην περιοχή μια δυναμική αστάθειας, η οποία θα εξαχθεί προς την Τουρκία, όπου υπάρχουν και είναι ώριμες οι αντικειμενικές συνθήκες για κάτι τέτοιο.

Ιράν: Πώς διαχειρίζεται την αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία -



μετάφραση Inprecor
Περίληψη
Ο κοινός νους λέει ότι μια αποδυναμωμένη Συρία θα υπονόμευε την περιφερειακή επιρροή του Ιράν, ωστόσο η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη χώρα θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ωφελήσει την Τεχεράνη. Η κυβέρνηση εκεί [στο Ιράν] έχει σχεδιάσει μια περίπλοκη στρατηγική για να απαντήσει σε μια αμερικανική επίθεση. Φυσικά, η Τεχεράνη θα ενεργοποιούσε τους πληρεξούσιούς της μαχητές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούσαν μια επίθεση, αλλά επίσης θα εκμεταλλευόταν την ενστικτώδη αντίθεση της Ουάσιγκτον στις ομάδες των Σουνιτών τζιχαντιστών και ισλαμιστών για να κερδίσει παραχωρήσεις αλλού.
Ανάλυση
Το Ιράν έχει ήδη διπλωματικές επαφές με πολλούς από εκείνους που εμπλέκονται στη συριακή σύγκρουση. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ο Αλαεντίν Μπορουζερντί , επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας του Ιρανικού Κοινοβουλίου, επισκέφθηκε τη Δαμασκό ως επικεφαλής αντιπροσωπείας, πιθανόν για να συζητήσουν την επικείμενη αμερικανική

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Στα χέρια κερδοσκόπων όλος ο εθνικός πλούτος

 
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times» της περασμένης Πέμπτης ζήτησε από την Ελλάδα και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει το συντομότερο στην πώληση τίτλων ακίνητης περιουσίας που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ικανοποιηθούν δανειστές-κοράκια, υπόθεση στην οποία είχε πρόσφατα αναφερθεί και
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα των «Financial Times», η Φινλανδία, το ΔΝΤ αλλά και η ΕΚΤ πιέζουν την Ελλάδα να αποδεχθεί τη σύσταση ενός fund με έδρα το Λουξεμβούργο το οποίο -υπό ξένη διοίκηση- θα αναλάβει την αξιοποίηση κρατικής γης, τη στιγμή όμως που η Κομισιόν παραμένει επιφυλακτική. Άλλωστε, όπως σημειώνεται, πρόκειται για θέμα το οποίο θα προκαλέσει πολιτικές εντάσεις.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η ελληνική κυβέρνηση θα διατηρήσει τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιουσίας και θα εναπόκειται στην Αθήνα να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε πωλήσεις. Από τον ESM ζητήθηκε να προχωρήσει στην έρευνα του συγκεκριμένου θέματος από τους υπουργούς Οικονομικών, δεδομένου ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν προχωρεί στον βαθμό που αναμενόταν.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση των Αθηνών παράγοντας περιφερειακής αποσταθεροποίησης

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ

Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν οι κυβερνώντες γι’ αυτόν τον λαό και τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά υποψιασμένο για το τι είναι σε θέση να κάνουν οι κάθε λογής δοσίλογοι που μας κυβερνούν, δεν παύουν να με αιφνιδιάζουν. Δεν παύει να με εντυπωσιάζει το πόσο αδίστακτοι είναι στο έργο που έχουν αναλάβει κατ’ εντολή ξένων κέντρων.

Η ενθουσιώδης υποδοχή εκ μέρους του κ. Βενιζέλου του πολέμου εναντίον της Συρίας και της χωρίς αναστολές συμμετοχής της Ελλάδας σ’ αυτόν μας θύμισε άλλες πολύ μαύρες εποχές. Εποχές σαν του πολέμου της Κορέας όπου η τότε δωσίλογη ελληνική κυβέρνηση πρόσφερε απλόχερα τις ζωές των ελλήνων στρατιωτών προκειμένου οι μεγάλοι μας σύμμαχοι να κορέσουν την δίψα τους για άφθονο αίμα εναντίον ενός φτωχού λαού που πάλευε για την ανεξαρτησία του από την δυτική αποικιοκρατία. Βέβαια, με το αζημίωτο πάντα για τους ίδιους τους δωσίλογους, τα κομματικά τους ταμεία και τα επιχειρηματικά κυκλώματα που διαπλέκονται μ’ αυτούς.

Τα δίνει όλα για το χρίσμα

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS- «Θα χυθεί αίμα με τους λαθρο-μετανάστες στην Ελλάδα!!!»


Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS (Tech Central Station) που βλέπει διείσδυση της Αλ Κάιντα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω των μεταναστών.
Η ίδια έκθεση προειδοποιεί για την υποκίνηση «εξέγερσης» των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος. Αυτό που κάνει την έκθεση ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι έχει διαβαστεί και ληφθεί υπόψη με κάθε σοβαρότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στο παρασκήνιο λέγεται ότι επειδή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε γνώση της συγκεκριμένης μελέτης πριν ακόμη ολοκληρωθεί, από το 2005, επέστησε ο ίδιος την προσοχή στη Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που θα πρέπει να διαχειριστεί στη διατήρηση ισορροπιών στον πλανήτη. Η έκθεση δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών.
Γράφει ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται ακραία μουσουλμανικά στοιχεία που

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το αντίπαλο δέος της λέσχης Bilderberg… η ρωσική Valdai προβλέπει: Θα έχουμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση έως το 2030 – Ποιες κινήσεις κάνουν οι Ρώσοι για να προετοιμαστούν…

 
Άκρως ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι οι επισημάνσεις που παρουσιάστηκαν από το νεοπαγές think tank της Ρωσίας, Valdai, το οποίο πολλοί εμφανίζουν ως τη ρωσική εκδοχή της λέσχης Bilderberg, για το μέλλον της χώρας και του κόσμου.
Τον Σεπτέμβριο του 2004 η "αφρόκρεμα" της Ρωσίας, πραγματοποίησε μια άτυπη σύνοδο σε θέρετρο της λίμνης Valdai στο Novgorod, όπου συζητήθηκε το μέλλον της Ρωσίας μέσα σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Στη σύνοδο συμμετείχαν οι "άριστοι" της ρωσικής κοινωνίας, σε επίπεδο οικονομίας, πολιτικής και δημοσιογραφίας. Μάλιστα, δώδεκα χρόνια αργότερα, το 2012, παρουσιάστηκαν δύο μελέτες που είχαν συνταχθεί από το Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας, σε συνεργασίας με το ρωσικό πρακτορείο  ειδήσεων  RIA Novosti.
Το βασικό συμπέρασμα των αναλύσεων ήταν ότι έως το 2030 θα υπάρχει μια παγκόσμια διακυβέρνηση, γι' αυτό και η Ρωσία θα πρέπει να μετασχηματιστεί ανάλογα ώστε να διεκδικήσει πρωτεύοντα ρόλο μέσα σε αυτό το περιβάλλον που θα δημιουργηθεί.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η ζάχαρη είναι εθιστική όπως τα ναρκωτικά

 
Πέρα από «πάρτι» στους γευστικούς μας κάλυκες, όπως φαίνεται, τα λαχταριστά σνακ κάνουν πάρτι και στον... εγκέφαλό μας με το τίμημα του εθισμού! Οπως αποκαλύπτει νέα μελέτη αμερικανών ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι πλούσιες σε ζάχαρη επεξεργασμένες τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη «φωτίζουν» τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται κατά τη λήψη σκληρών ναρκωτικών.
Οπως αναλύουν οι επιστήμονες, ο εθισμός στις παχυντικές τροφές θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί η απώλεια βάρους αποτελεί τόσο δύσκολη υπόθεση, με τα άτομα που

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε για ποιό λόγο μας φέρανε τα μνημόνια

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας...
και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org (ή Scandic Org) που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.((