Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ PAPANDREOU META OLANDREOU ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ TSIPRANDREOU

O Aλ. Tσίπρας στην εκδήλωση της Die Zeit : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ ΟΣΟ ΛΕΝΕ!!

 ΓΥΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΙΣΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ !!!!!

Για τον κίνδυνο ανάφλεξης νέου εθνικισμού στην Ευρώπη, εάν συνεχιστεί η λιτότητα, για την ανάγκη να εγκαταλειφθεί η εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου και για τις αποσταθεροποιητικες συνέπειες που θα έχει για όλη την Ευρώπη ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας, μίλησε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Αμβούργο το Ίδρυμα της εφημερίδας Die Zeit.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, μεταξύ άλλων, την πρότασή του για την διεξαγωγή πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, ενώ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι "το πρόγραμμα δεν βγαίνει " και ότι "το χρέος δεν είναι βιώσιμο" και χαρακτήρισε αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

"Ελπίζω να διαπιστώσετε ότι δεν είμαι και τόσο επικίνδυνος όσο λένε κάποια ευρωπαικά ΜΜΕ", δήλωσε αστειεύομενος στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας και, απευθυνόμενος στον Γερμανό εργαζόμενο, εξέφρασε τον σεβασμό του και τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δίνει για την Ελλάδα δεν φθάνει στον ελληνικό λαό, αλλά πηγαίνει για την σωτηρία των "χρεοκοπημένων τραπεζών" της Ελλάδας και της Ευρώπης.

"Δηλαδή, δάνεια αποπληρώνουν δάνεια και αυτό αποτελεί την αρχή ενός φαύλου κύκλου που αποτρέπει την αντιστροφή της βαθιάς ύφεσης και την τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας με μεγάλες επενδύσεις", σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε δε από τους Γερμανούς εργαζόμενους "να απαιτήσουν τα χρήματά τους να πιάνουν τόπο και όχι να πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο". Αναφερόμενος στην εφαρμοζόμενη λιτότητα,

ΠΟΣΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ






Η  μέτρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ερευνητή του «Δημόκριτου», κ.  Δημήτρη  Κοσμόπουλου στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας. Το όριο  ασφαλείας που θέτουν οι περισσότεροι ερευνητές αλλά και οι κατασκευαστές  των μετρητών είναι  τα 5,8 μιλιβάτ/τ.μ. εφόσον η έκθεσή μας στην  ακτινοβολία είναι διαρκής (δηλαδή 24 ώρες το 24ωρο). Οι  εθελοντές μας, ένα νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά 3 και 5 ετών, παρακολούθησαν με περιέργεια και αγωνία το πείραμα και πριν φύγουμε, τα  ασύρματα τηλέφωνα είχαν εξαφανιστεί, ο πομπός του ασύρματου Ιντερνετ  είχε μπει  στην αποθήκη και η οικοδέσποινα θα αγόραζε επειγόντως hands  free! Να λοιπόν η  «ακτινογραφία» μιας συνηθισμένης μέρας.

07.15 Κινητό τηλέφωνο -365 φορές πάνω από το όριο!
Συνήθως  η ημέρα μας αρχίζει μ' ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με τα διεθνή όρια ασφαλείας, η ακτινοβολία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 με 6  μιλιβάτ/ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο οικιακός μετρητής έδειξε 1.827(!)  μιλιβάτ -365 φορές πάνω από το όριο -τη στιγμή που το τηλέφωνο καλούσε,  όπως και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας! (Το 1ο ψέμα. Αν διαιρέσουμε το 1827 με το 5.8 που δίνεται στον πρόλογο του κειμένου βρίσκουμε 315 και όχι φυσικά 365) Να σημειώσουμε ότι στη δική  μας μέτρηση η απόσταση μετρητή - κινητού ήταν περίπου 10 εκατοστά, ενώ  όταν συνομιλούμε χωρίς hands free, το κινητό εφάπτεται στο κεφάλι και η  απόσταση. μηδενίζεται.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ας μην απορούν οι πολιτικοί για την ταφόπετρα που θα τους σκεπάσει...



Θάνος Οικονομόπουλος
 
Aρέσουν, γενικώς, στους Έλληνες οι θεωρίες συνωμοσίας. Είναι η καταφυγή μας επειδή δεν θέλουμε (και δεν αντέχουμε..) να παραδεχόμαστε τα δικά μας λάθη, παραλείψεις, ολιγωρίες, ανικανότητες και βολικά επιλέγουμε να τα φορτώνουμε στις πλάτες άλλων. Που μας εχθρεύονται, θέλουν την καταστροφή μας, εφαρμόζουν καταχθόνια σχέδια πού έχουν εκπονηθεί σε τρίσβαθα υπόγεια σκοτεινών κύκλων. Όχι, βεβαίως, πώς δεν υπάρχουν και συνωμοσίες. Αλλά δεν είναι όλες οι εξελίξεις της πραγματικότητας αποκλειστικό αποτέλεσμα συνωμοσιών.
Οι αποκαλύψεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων (μεταξύ των οποίων και του σημερινού Προέδρου της Βουλής) σε σκάνδαλο επιχειρηματιών, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων, έγιναν πραγματικά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Λίγες μέρες πριν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει το νέο(και μάλλον όχι έσχατο...) δυσβάστακτο πακέτο μέτρων που θα πλήξει την ήδη σε απόγνωση κοινωνία. Η δημοσιοποίηση μιας ακόμη ενδεχόμενης σκανδαλώδους συμπεριφοράς πολιτικών, δημιουργεί κλίμα οργισμένης αντίδρασης στον κόσμο και πιθανόν εμπλουτίζει και ενισχύει το οπλοστάσιο εκείνων των βουλευτών, κυρίως της κυβερνητικής συνεργασίας, που εμφανίζονται διατεθειμένοι να καταψηφίσουν τα μέτρα, ασχέτως συνεπειών.
«Εδώ καταγγέλλονται πολιτικοί να συμμετέχουν σε σκάνδαλα, και μένουν στο απυρόβλητο, κι' εμείς θα ψηφίζουμε μέτρα πού θ' αποτελειώνουν τον κοσμάκη;», το επιχείρημα που τους προσφέρεται. Ας αναλογισθούμε, μάλιστα, τι θα συμβεί αν οι εν αναβρασμώ ήδη ευρισκόμενες κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, κληθούν να εκλέξουν νέο Πρόεδρο Βουλής-το απόλυτο χάος στο οποίο πάσα πρόβλεψη αδύνατη. Προσθέστε στο όλο κλίμα και τις εντυπώσεις που εκπέμπει η ήδη αναξιόπιστη στην Ευρώπη, και όχι μόνο, Ελλάδα με τις τελευταίες αποκαλύψεις για «βρώμικο πολιτικό προσωπικό», και μάλιστα σε μια συγκυρία πού η εικόνα της χώρας είχε αρχίσει κάπως να βελτιώνεται...

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ - ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΤΡΟΪΚΑ


Ένας από τους πιο παραγωγικούς τομείς των κατοχικών δυνάμεων είναι αυτός του ασύδοτου και ασύστολου εμπαιγμού μας και των ευρηματικών εκβιαστικών διλημμάτων.

Πολλαπλασιάζουν και εμπλουτίζουν τα τρομοκρατικά, εκβιαστικά τους διλλήματα, με τέτοια συχνότητα και τόση αυθάδεια που σου φέρνει παραζάλη. 

 
α). Στην αρχή, μαζί με τις τηλεοπτικές τους πόρνες, μας έλεγαν:

«ΔΝΤ ή χρεοκοπία;»,
«τρόικα ή χρεοκοπία;»,
«μνημόνιο ή χρεοκοπία;»...


β) Για να λεηλατήσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία και τις Συντάξεις, πρόβαλαν το δίλλημα: «Αλλαγές στο Ασφαλιστικό ή χρεοκοπία;».

γ). Για την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή «Νταχάου», είχαμε το δίλημμα: «Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ή χρεοκοπία;».

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αθωώνουν το παρακράτος της ΕΥΠ με απουσία


Τρεις δικογραφίες που αφορούν ένα μηχανισμό της ΕΥΠ που δρούσε παράπλευρα με την υπηρεσία κάνοντας παρακολουθήσεις αλλά και προμήθειες μηχανημάτων για την υπηρεσία σε πολλαπλάσιες τιμές από τις πραγματικές, έχει σχηματίσει η Εισαγγελία.
Οι δικογραφίες είναι δεμένες και οι υποθέσεις οδηγούνται στο ακροατήριο. Η νέα Διοίκηση της ΕΥΠ, για τους δικούς της λόγους που πρέπει να εξηγήσει, φροντίζει η Υπηρεσία να απέχει από την νομική διαδικασία. Δεν κάνει δηλαδή παράσταση Πολιτικής Αγωγής. Οι δικηγόροι του ελληνικού κράτους, της ΕΥΠ, δεν παρίστανται στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν τις θέσεις της Υπηρεσίας. Το HOT DOC αποκάλυψε στο τεύχος που κυκλοφορεί, πως ενώ η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου ενημέρωσε εγγράφως την ΕΥΠ πως διώκονται 13 υπάλληλοι της υπηρεσίας και πρέπει να γίνει παράσταση πολιτικής αγωγής, η Διοίκηση δεν το κάνει.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


Λύσσαξαν κυριολεκτικά με τους φοροδιαφεύγοντες ελευθεροεπαγγελματίες, που αποτελούν όπως μας είπαν την πηγή όλων των δεινών μας ως χώρα, η κ. Τρέμη, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Τζίμας και όλος ο υπόλοιπος συρφετός της διατεταγμένης κατοχικής δημοσιογραφίας. Να πώς εμφάνισαν το θέμα στο προχθεσινό τους δελτίο (MEGA, 18/9): «Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι οι έξι στους δέκα φορολογούμενους αυτής της κατηγορίας (των ελευθέρων επαγγελμάτων) δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο, γιατί δήλωσαν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο, έρχεται έρευνα ειδικών να αποκαλύψει το συγκλονιστικό μέγεθος της φοροδιαφυγής.» Μάλιστα οι εκπρόσωποι του πιο παρασιτικού και διεφθαρμένου επαγγέλματος σήμερα μας είπαν ότι δεν θα είχαμε μνημόνια, αν οι ελευθεροεπαγγελματίες πλήρωναν τους φόρους τους.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι "κάρφωσαν" τα ελληνικά όπλα στη Κύπρο;

Παρασκηνιακές - και κατασκοπευτικές - κινήσεις που ισχυρίζεται πως είχε κάνει η Τουρκία για να διώξει από την Κύπρο ελληνικά όπλα αμερικανικής κατασκευής  παρουσιάζει Τούρκος στρατηγός σε βιβλίο που έγραψε στην φυλακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας onalert.gr, στοιχεία από τα όσα σχετικά υποστηρίζει ο απόστρατος στρατηγός παρουσιάζει η εφημερίδα  Vatan στο πλαίσιο της αναφοράς που κάνει στο βιβλίο που αφορά κυρίως σε θέματα όπως ο αγώνας κατά του ΡΚΚ, οι σχέσεις με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Συρία καθώς και σε άλλα εσωτερικά θέματα. Το ρεπορτάζ, που αποκαλύπτει και το ''πάρε -δώσε'' του αμερικανού πρέσβη - έχει  τον τίτλο «Βαριοπούλα στον τουρκικό στρατό» και  τον υπότιτλο « Η φωτογραφία των λαθραίων όπλων στην Κύπρο» .
Σχετικά με τα ελληνικά όπλα υποστηρίζει: "Συναντιόμουν συχνά με τον Ricciardone ( πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία) . Είπε ότι το ελληνικό λόμπυ στις ΗΠΑ με αίτησή του προς την Γερουσία ισχυρίστηκε πως η Τουρκία έστειλε στην Κύπρο τα όπλα που δόθηκαν για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ και ότι ζητούν να τιμωρηθεί η Τουρκία για αυτόν τον λόγο και ότι το

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ -ΕΡΕΥΝΑ -ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ

Μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, κατά την οποία για πρώτη φορά πειραματόζωα (αρουραίοι) διατρέφονταν για πολύ καιρό με γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, έδειξε ότι τα ζώα ανέπτυξαν μεγάλους καρκινικούς όγκους, εμφάνισαν πολλαπλές βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματός τους και τελικά πέθαναν πρόωρα.

Η μελέτη αναμένεται να αναζωπυρώσει τις διαμαρτυρίες κατά των μεταλλαγμένων τροφίμων. Ήδη η γαλλική κυβέρνηση, με κοινή ανακοίνωση των τριών συναρμόδιων υπουργών Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Υγείας, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από την αρμόδια ρυθμιστική γαλλική Αρχή (ANSES) για την ασφάλεια των τροφίμων να διεξάγει τη δική της μελέτη για την ασφάλεια των μεταλλαγμένων. Από την άλλη όμως, άλλοι επιστήμονες εκφράζουν διάφορες αμφιβολίες για την αξιοπιστία της γαλλικής έρευνας.
Οι γάλλοι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή μοριακής βιολογίας Ζιλ-Ερίκ Σεραλινί του πανεπιστημίου της Καέν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό τοξικολογίας τροφίμων «Food and Chemical Toxicology», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τις βρετανικές «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και «Τέλεγκραφ», τάισαν για όλη τους τη ζωή τα πειραματόζωα με το μεταλλαγμένο καλαμπόκι «Roundup Ready» της αμερικανικής Monsanto ή τους έδιναν νερό που περιείχε το ευρέως χρησιμοποιούμενο παρασιτοκτόνο Roundup της ίδιας εταιρίας βιοτεχνολογίας.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ "ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ" ΤΑ ΜΕΤΡΑ ... ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ!!!



 

Με αθλιες μεθοδεύσεις και γελοιότητες επιχειρειται η δημιουργία κλίματος για να περασουν τα επωδυνα μετρα και να γινει ακομη πιο ζοφερο το μελλον των ελληνων.Απο την μια λοιδωρουνται οι πολιτικοι και τα κομματα, από την άλλη δίνονται στην δημοσιοτητα λιστες με ονοματα καλλιτεχνων ηθοποιων, ο ενας επιχειρηματιας κτυπα τον αλλον κλπ κλπ .Ο στόχος είναι ξεκάθαρος να περασουν τα μετρα, γιατι επρεπε να περασουν επειδη οι ελληνες λωποδύτες, δεν πληρωνουν εφορία, δεν πληρωνουν τις υποχρεώσεις τους κοροιδευουν το κρατος.Και δυστυχως… ο δυστυχης λαος, που βρισκεται σε κατασταση πανικου και δεν εχει να πληρωσει «τσιμπαει».Τον απονευρώνουν από κάθε ευαισθησια, τον κανουν μουντζαχεντιν της αυθαδειας, της καταρακωσης κάθε εννοιας όχι δικαιου, αλλα αξιοπρέπειας, τον κανουν καταδότη, ρουφιανο, γεματο ικανοποιηση που βλεπει αρτο και θεαματα.Η μεθοδολογια αυτή η γκεμπελιστικη, εχει αμεσα αποτελεσματα και στην ιδια την ποιοτητα, στον χαρακτηρα ενός λαου.Τον κανουν σκληρο, απροσωπο, να κυνηγα τον γείτονά το,υ τον κανουν

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρκος δημοσιογράφος αποκαλύπτει το σχέδιο της Τουρκίας για την ισλαμοποίηση της Ελλάδος



Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω
Το σχέδιο της Τουρκίας για την ισλαμοποίηση της Ελλάδος
Του Σάββα Καλεντερίδη

Στο άρθρο μας της προηγούμενης Παρασκευής, με αφορμή τον πνιγμό 61 λαθρομεταναστών σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Εφέσου, όταν η βάρκα που τους μετέφερε στη Σάμο χτύπησε σε βράχια και βυθίστηκε, αναφερθήκαμε στο εθνικό σχέδιο της Τουρκίας για την μετατροπή της Ελλάδος σε μια ισλαμική χώρα.
Για όσους θεωρούν υπερβολή μια τέτοια αναφορά, τους πληροφορούμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απλώς πιθανό, αλλά είναι σίγουρο ότι θα συμβεί, αν δεν αντιστραφούν τα δημογραφικά δεδομένα και αν δεν σταματήσει το ελληνικό κράτος την εισβολή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
Και επειδή δεν ήμασταν απολύτως συγκεκριμένοι στο προηγούμενο άρθρο μας, να γίνουμε τώρα: Η Ελλάδα θα πρέπει επειγόντως να φέρει το θέμα στις αρμόδιες επιτροπές του ΟΗΕ, με στόχο να χαρακτηριστεί η εμπλοκή κρατών στη διακίνηση λαθρομεταναστών έγκλημα κατά της ανθρωπότητος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εμπλεκόμενες χώρες.
Επίσης, ως άμεσο μέτρο, εκτός από την επανεισδοχή, η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει από την Ε.Ε. την εγκατάσταση δυνάμεων της FRONTEX στο τουρκικό έδαφος, στις ακτές απ’ όπου γίνεται η διακίνηση, για να περιοριστεί το φαινόμενο.
Και πάλι επειδή ζούμε στη χώρα που, δυστυχώς, υπάρχουν και δρουν πολιτικές δυνάμεις που δεν βλέπουν -ή δεν θέλουν να δουν- το πρόβλημα, λειτουργώντας εξ αντικειμένου ως υποστηρικτικός παράγων των εθνικών σχεδίων της Άγκυρας και ως πραγματικός δούρειος ίππος της διάλυσης του ελληνικού έθνους, παραθέτουμε παρακάτω μετάφραση άρθρου του Τούρκου δημοκράτη δημοσιογράφου Εσέρ Καρακάς, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα STAR, αμέσως μετά το πολύνεκρο ναυάγιο των λαθρομεταναστών.
Επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των αναγνωστών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, δεν προβαίνουμε σε ιδιαίτερο σχολιασμό, αφού τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Ας ελπίσουμε όσα λέει ο Τούρκων δημοκράτης, να μην αντηχούν σε ώτα μη ακουόντων -εξ αντικειμένου- εθνοκτόνων Ελλήνων ή ελληνόφωνων πολιτικών:
Αυτά που δεν λέγονται -και δεν γράφονται- για τους λαθρομετανάστες
Του Εσέρ Καρακάς

Την προηγούμενη εβδομάδα ζήσαμε δυο μεγάλες τραγωδίες στην Τουρκία. Η μια είναι η πολύνεκρη έκρηξη στις στρατιωτικές αποθήκες πυρομαχικών στο Αφιόν. Αυτή η έκρηξη, είτε

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΑΣ !!!



Η ατμόσφαιρα που επικρατεί ακόμα και στις «σκληρές» έναντι της Ελλάδας ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Βερολίνο, Χάγη, Ελσίνκι) είναι «ναι στην επιμήκυνση, αλλά χωρίς επιπλέον χρήματα». Για να γίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν 5 επιλογές:
1.  Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από την Τρόικα ή/και περαιτέρω μείωση του επιτοκίου. Το IIF έχει ζητήσει μείωση επιτοκίου, υπολογίζοντας ότι μπορούν να εξοικονομηθούν έτσι μέχρι και 18,5 δισ. ευρώ ως το 2015. Επιπλέον, η έκθεση των Κορλίρα και Μονογυιού δείχνει ότι μια μείωση του επιτοκίου από το 4% στο 3,5% θα έδινε «ανάσα» στο δημόσιο χρέος.
2. «Κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας (Official Sector Involvement, OSI). Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσαν να «κουρευτούν» οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι που έχουν συγκεντρωθεί στα χαρτοφυλάκια της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών (η αξία τους αγγίζει τα 40 δισ. ευρώ και τα 12 δισ. ευρώ, αντιστοίχως).

ΠΟΙΟ ΛΑΟ ΘΑ ΣΩΣΕΙ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 31,5 ΔΙΣ !!!!! ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟΣ



Σε λίγες ημέρες κλείνει το πακέτο μέτρων των 11, 13, 15 δις, έχουμε χάσει το μέτρημα. Μετά κόπων και βασάνων θα ανακοινωθούν τα μέτρα τα οποία θα έχουν τα πάντα στο μενού. Από μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Κι όλος αυτός ο πόνος, τα δάκρυα, το αίμα και τα όσα θα ακολουθήσουν στους δρόμους από διαδηλωτές, για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ.
Πράγματι πρόκειται για δόση – μαμούθ, είναι άλλωστε το 15% του ελληνικού ΑΕΠ. Κανείς όμως δε μας έχει αναλύσει μέχρι τώρα που στο καλό θα πάει όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων. Διότι από τα 31,5 δις ευρώ, τα 25 δις θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μόλις 6,5 δις ευρώ θα δοθούν για να αποπληρώσει το δημόσιο τα χρέη του.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Απορρυπαντικά σε σκόνη (πλυντηρίου & χεριού) : Το μεγάλο φαγοπότι ελάχιστων πολυεθνικών με την συνδρομή ενός ιδιότυπου «οικονομικού» μαζοχισμού της Ελληνίδας νοικοκυράς!




Στην σημερινή Ελλάδα της υπέρμετρης φορολογίας, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, των διαδηλώσεων για την οικονομική εξαθλίωση εκτεταμένων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, της καλπάζουσας ανεργίας (ιδιαίτερα των νέων), του καρκινώματος της λαθρομετανάστευσης που μετέτρεψε την Ελλάδα σε Ελντοράντο σωματέμπορων και αδίστακτων εμπόρων ψεύτικης ελπίδας σε εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους, η Ελληνίδα νοικοκυρά συνεχίζει να χρυσοπληρώνει  από το υστέρημα της ελάχιστες πολυεθνικές οι οποίες (κατά την γνώμη μας) έχουν στήσει σε βάρος της ένα μεγάλο φαγοπότι μοσχοπουλώντας απορρυπαντικά πλυντηρίου (και όχι μόνο) σε ανεξέλεγκτες τιμές!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά: Στις δύσκολες μέρες μας, στον τομέα των απορρυπαντικών (πλυντηρίου και με το χέρι) μόλις τρεις πολυεθνικές κυριαρχούν στα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανικής της χώρας μας (σε μικρότερα καταστήματα καλύπτουν ακόμα και το 100% των αντίστοιχων ραφιών!). Κατ΄ αρχή ας δούμε, σύντομα και περιληπτικά, την «ταυτότητα» αυτών των ελάχιστων πολυεθνικών:   
Η μεγαλύτερη από τις τρεις στην Ελληνική αγορά (και όχι μόνο) είναι η Procter & Gamble. Μια γιγαντιαία πολυεθνική με κύκλο εργασιών 82,6 δις Δολάρια το 2011 και καθαρά κέρδη 11,7 δις Δολάρια  -  ο Πρόεδρος και Chief Executive Officer της εταιρίας (Robert A. McDonald) την οικονομική περίοδο 2010-2011 είχε σαν ετήσιες απολαβές (ούτε λίγο, ούτε πολύ) 16.188.037 Δολάρια ή 1.349.003 Δολάρια τον μήνα ή 44.967 Δολάρια την ημέρα (εργάσιμη ή όχι)!
Η πολυεθνική αυτή έχει παρουσία σε 80 χώρες (και στην Ελλάδα από το 1960 με την Procter & Gamble Hellas) αλλά πουλάει τα προϊόντα της (συνολικά) σε 180 χώρες του κόσμου. Η ελληνική θυγατρική του παγκόσμιου γίγαντα διαθέτει δεκάδες προϊόντα στην Ελληνική αγορά (μεταξύ των οποίων Pampers, Pantene, Gillette, Oral-B, Wella, Camay κ.π.α).
Το οικονομικό έτος Ιουλίου 2010 / Ιουνίου 2011 η Procter & Gamble Hellas πραγματοποίησε  κύκλο εργασιών 419,7 εκ. Ευρώ (καθαρά προ φόρων κέρδη 11,2 εκ. Ευρώ)  ενώ υπολογίζεται ότι απασχολεί στην Ελλάδα 300 περίπου εργαζόμενους.
Για να φθάσει σε τέτοιες «επιδόσεις» η P&G φρόντιζε, μεταξύ άλλων, να εξαγοράζει πετυχημένα σήματα της Ελληνικής αγοράς τα οποία για μια χρονική περίοδο παρήγαγε στην Ελλάδα και μετά τα μετέτρεπε σε εισαγόμενα. Αυτό δηλαδή που έγινε στην περίπτωση των απορρυπαντικών με τα σήματα Tide (παράγονταν στην Βιοχρώμ μέχρι το 1996) ή τα ROL, Essex (το 2004 εξαγοράστηκαν από την Rolco /ΒΙΑΝΙΛ,   στην οποία συνεχίστηκε η παραγωγή τους μέχρι το 2007 οπότε και η παραγωγή μεταφέρθηκε εκτός Ελλάδος).  
Σήμερα η Procter & Gamble κυριαρχεί στην Ελληνική αγορά με πιο σημαντικά σήματα τα εισαγόμενα (και πανάκριβα) προϊόντα Ariel (με συστηματική, διαφημιστική «πλύση εγκεφάλου» από γνωστή, ευτραφή κυρία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου), Essex,  Lenor, Rol και Tide.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠ.ΕΞ ”Γιατί επιτρέψατε να υψωθεί ελληνική σημαία σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου”



 ”Γιατί επιτρέψατε να υψωθεί ελληνική σημαία σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου” ρωτάει τον υπουργό Εξωτερικών βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος
- Ο Τούρκος βουλευτής μιλάει για ελληνική κατοχή σε Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι

- Διαβάστε όλη την ερώτηση-πρόκληση του ανιστόρητου Τούρκου Βουλευτή

Ερώτηση με την οποία κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ φέρεται να είπε ότι προτίθεται να πάρει το Ισραήλ, ελληνικό νησί, να το διαμορφώσει για στρατιωτική εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα  ο ισραηλινός στρατός πριν από δύο εβδομάδες έκανε προτάσεις να μάθει αν κάποιο ελληνικό νησί ενοικιάζεται ή πωλείται.
Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα ο Εχούντ Μπαράκ δήλωσε ότι μπορεί να μισθώσει ο στρατός ένα νησί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Ωστόσο, οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια για τα ελληνικά νησιά λόγω του κόστους του έργου διαμόρφωσής τους και του κινδύνου του εκπαιδευτικού έργου.

DenizHaber.com./echedoros

Η "ΑΘΩΑ" ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 
 
Αρθρογράφος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 
 
Περισσότερο έντονα από ποτέ το τελευταίο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να παρουσιάσει την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού σαν την κίνηση που θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ένα είδος «πρώτων βοηθειών» στη ρημαγμένη εκπαιδευτική γη.
Χέρι χέρι με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οι μόνιμοι προσηλυτιστές της κοινής γνώμης, δημοσιογράφοι, τεχνοκράτες και «ειδικοί», εγχαράσσουν στο «σκληρό δίσκο» της κοινής γνώμης, ως αυτονόητο, ότι «η κακοδαιμονία του Ελληνικού σχολείου είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αξιολόγησης-ελέγχου των εκπαιδευτικών».
Το έδαφος, βεβαίως, είναι εύφορο για την υποδοχή του «αυτονόητου», κοντολογίς, για την άκριτη υιοθέτηση, ως φυσικής και εύλογης, της απαίτησης «να ξεκαθαρίσει επιτέλους το εκπαιδευτικό τοπίο από την κόπρο του Αυγεία». Η αυξανόμενη δυσαρέσκεια των γονέων που αναγκάζονται να «τραυματίζουν» τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς  πληρώνοντας ακριβά -σε καθεστώς «Δημόσιας και Δωρεάν

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα του Stratfor και του wikiLeaks για την σύνδεση Ελλάδας με το δολάριο - Ποιος ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου;









Επικοινώνησα πρόσφατα με έναν ομογενή μας στο Εξωτερικό, ο οποίος μάλιστα κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ, και το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας, με εξέπληξε ομολογουμένως ευχάριστα.

Όχι μόνον δια την πρόσφατη επικοινωνία μου με έναν επιστήμονα Έλληνα ομογενή μας παγκοσμίου κύρους, αυτού καθ’εαυτού, αλλά και διότι με τις πληροφορίες τις οποίες μου παρείχε, όσο και την αρθρογραφία του στον Ελληνικό και ξένο τύπο, "φώτισε" πλευρές άγνωστες για μένα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το πρώτο μέρος του άρθρου.

Το αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν το «περί της πατρότητας της πρότασης» ή του σεναρίου της περιβόητης πλέον ένταξης της Ελλάδος στην ζώνη του δολαρίου, την οποία και δημοσιεύω.

Ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης ο οποίος είναι αναλυτής Risk Management και απασχολείται στον τομέα Risk Solutions, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University) με ειδίκευση στο International Management.
Γεννήθηκε στην Κατερίνη και κατοικεί στην πόλη Dover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Κατά τον σχολιασμό του, ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης περί του «ιστορικού» του θέματος, ανέφερε κρίσιμα όσο και άκρως ενδιαφέροντα θέματα, και είναι προφανές, ότι δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να αμφισβητήσω αυτόν τον σχολιασμό του, απεναντίας θα έλεγα, σε ότι αφορά το ιστορικό και την πατρότητα της πρότασης, όπως και την διαδρομή της, καθώς επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα στο άρθρο :

«Το μεγάλο παιχνίδι στα παρασκήνια: Προωθούν ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου!» (http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=54966&type=21&kata=0).

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Άλλαξε γνώμη για την Ελλάδα η Σιδηρά Κυρία της Ευρώπης; Η Άνγκελα Μέρκελ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αφεθεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη το φθινόπωρο, αναφέρει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι σύμβουλοί της φοβούνται πως ένα Grexit θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο παρόμοιο με εκείνο της Lehman Brothers το 2008. Οι απώλειες της Γερμανίας στην περίπτωση αυτή υπολογίζονται σε 62 δισ. ευρώ αλλά η ζημία για τη χώρα δεν εξαντλείται εκεί. Οπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό οι σύμβουλοι της Μέρκελ εκτιμούν πως το πολιτικό κόστος θα ήταν πολύ υψηλό με δεδομένο ότι η γερμανική κυβέρνηση θα εξαναγκαζόταν ενδεχομένως να σταθεροποιήσει την Ιταλία και την Ισπανία μόνο με μια «κοινή ένωση χρέους».

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ 1,3 ΔΙΣ ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ !!!



Λεφτά υπάρχουν στις 20 οικογένειες για τις οποίες ζει και παράγει ο ελληνικός λαός, ενώ εκείνες είναι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες στο δημόσιο. Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα για να βρει τα 11,5 δις ευρώ που της ζητά η τρόικα, μία έρευνα στην τρέχουσα επικαιρότητα δείχνει ότι οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο περίπου 1.267.300.000 ευρώ:

-οι τράπεζες 550 εκατ. ευρώ. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Ζανιά,

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού ποιοι "φουσκώνουν" τις τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης Κύ

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η βενζίνη (αμόλυβδη) έχει φτάσει να πωλείται σχεδόν δύο ευρώ το λίτρο και γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται 1,40 ευρώ από τον ερχόμενο μήνα.
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί το κράτος δυστυχώς δεν μπορεί να καταπολεμήσει την λαθρεμπορία στα καύσιμα, άρα να έχει τα προβλεπόμενα έσοδα, και τα φορολογεί εξοντωτικά για να καλύψει την αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να τα έχει καταστήσει είδος «πολυτελείας».
Δεν νοείται στα 1,83 ευρώ που διαμορφώθηκε η μέση τιμή πώλησης την προηγούμενη εβδομάδα, τα 1,03 ευρώ να είναι φόροι και τέλη. Δηλαδή πάνω από το μισά χρήματα ανά λίτρο να είναι χαράτσια.
Πως διαμορφώνεται η τιμή της αμόλυβδης
 Η μέση τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, σύμφωνα με το υπ. Ανάπτυξης, την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώθηκε στα 1,838 € ανά λίτρο. 
  • Η τιμή διυλιστηρίου της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά λίτρο για την διαμορφώθηκε στα 0,7065 € ανά λίτρο.
  • Οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις αντιστοιχούν σε 1,0361 € ανά λίτρο.

Το «λόμπι της δραχμής»


Tου Σταυρου Λυγερου.
 Ο πρωθυπουργός συνηθίζει να δηλώνει ότι ο εχθρός της Ελλάδας είναι το «λόμπι της δραχμής». Ο όρος «λόμπι» παραπέμπει ευθέως όχι σε πολιτική άποψη, αλλά σε συμφέροντα. Ποια συμφέροντα, όμως, μπορεί να εννοεί; Είναι κοινό μυστικό ότι οι Ελληνες πλούσιοι έχουν βγάλει τα κεφάλαιά τους έξω. Κάποιοι από αυτούς ονειρεύονται να τα επαναφέρουν ως υπερτιμημένο συνάλλαγμα σε σχέση με την υποτιμημένη νέα δραχμή. Τα πολλά και μεγάλα ονόματα της ελίτ του χρήματος, όμως, έχουν εξ αρχής φανατικά ταχθεί υπέρ του Μνημονίου. Επίσης, στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, παρότι ορισμένοι δεν τον συμπαθούν προσωπικά.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ιός Έμπολα: Το βιο-όπλο της παγκόσμιας ελίτ για την μείωση του πληθυσμού κατά 90%!


Το άρθρο, που υπογράφει η Susanne Posel (Occupy Corporatism) είναι συγκλονιστικό και συνάμμα ανατριχιαστικό, αν αληθεύουν αυτά που αποκαλύπτει. Οι παγκοσμιοποιητές εμμένουν στην μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού και όπως φαίνεται έχουν ένα τρομακτικό όπλο στα χέρια τους για την επίτευξη του σκοπού των. Τον “ξεχασμένο” ιό Έμπολα και το όπλο του μέλλοντος και όπως εξελίσσεται για όλες τις δουλιές, τα drones ή UAV (τελεκατευθυνόμενα εναέρια οχήματα). Οι αποκαλύψεις της Susanne Posel είναι εκπληκτικές, από αυτές που σε κάνουν να λες “δεν μπορεί α είναι έτσι”. Και όμως. Όπως φαίνεται ετοιμάζουν ένα μέλλον, χωρίς εμάς, η τουλάχιστον χωρίς τους περισσότερους από μας.
Ο ιός Έμπολα εμφανίστηκε μυστηριωδώς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) το 1976 και έχει σποραδικά επανεμφανιστεί στην περιοχή χωρίς εξήγηση από τότε. Οι mainstream επαγγελματίες ιατροί πιστεύουν ότι η κατανάλωση πιθήκων που έχουν μολυνθεί με τον Έμπολα είναι ο αρχικός τρόπος μετάδοσης. Ωστόσο, αυτή είναι μια θεωρία, επειδή η επιστημονική

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού γιατί δεν θα γίνει ποτέ κάθαρση για την Ζήμενς


Αυτό το φωτογραφικό ρεπορτάζ για τους πολιτικούς και την Ζήμενς δεν θα το δείτε πουθενά αλλού
Τσουκάτος - Βαλυράκης - Παπανδρέου
Μητσοτάκης - Χριστοφοράκος στα 100 χρόνια της Ζήμενς στην Ελλάδα
Στιγμιότυπα απο τον εορτασμό των 100ων γενεθλίων της Ζήμενς στο Μέγαρο Μουσικής (φυσικά)

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

OI ΙΣΠΑΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ



Με ένα καταπληκτικό βίντεο, 1650 περίπου γιατροί από όλη την Ισπανία καλούν τους γιατρούς όλου του κόσμου να αντιδράσουν στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην υγεία και να εξακολουθήσουν να παρέχουν τις φροντίδες τους σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.
"Ορκιστήκαμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε". Αυτή την απάντηση δίνουν 1650 περίπου γιατροί από ολόκληρη την Ισπανία στο υπουργείο Υγείας, το οποίο τους ζητά να μην παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε μετανάστες χωρίς χαρτιά. "Η υγεία είναι καθολικό δικαίωμα" προσθέτουν, δηλώνοντας απερίφραστα ότι θα αντισταθούν στη διάλυση της δημόσιας υγείας και ότι δεν θα αφήσουν κανέναν άνθρωπο χωρίς ιατρική φροντίδα.

Βαλτοί ή ηλίθιοι




Κι αφού θα περάσουν την εξαήμερη εργασία, στο τέλος θα βάλουν κι έναν χαλκά στον λαιμό των ανθρώπων και θα αρχίσουν να τους περιφέρουν, όπως έκαναν οι δουλέμποροι στα σκλαβοπάζαρα πριν από 250 και πλέον χρόνια. Είναι σαφές ότι πολλές από τις προτάσεις των στελεχών της τρόικας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σε τέτοιο βαθμό που δικαιούμαστε να προβληματιστούμε για την ποιότητα εκείνων που τις έκαναν ή για το ποιος ήταν ο αντικειμενικός τους στόχος.

Είναι σαν να βάζουν κάθε μέρα κι έναν δυναμίτη στις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το έργο και με αυτό τον τρόπο. Με αυτού του είδους τις προτάσεις. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βάζουν ένα εκβιαστικό δίλημμα. Εκτός κι αν στόχος τους τελικά είναι να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης και να περάσει στα χέρια των συμμοριών

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ : Η " ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες μίλησε πρόσφατα στους εκπροσώπους 190 χωρών που συμμετείχαν στη Συνάντηση για τη Γη, Ριο +20 που έγινε στη Βραζιλία, ανακοινώνοντας το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει για την προστασία της μάνας Γης. Παρακάτω δημοσιεύουμε ολόκληρη την ομιλία Μοράλες
«Θέλω να θυμίσω ότι εμείς οι λαοί του Νότου γιορτάζουμε τη δική μας Πρωτοχρονιά των Άνδεων και του Αμαζονίου. Γιορτάζουμε τον Ίντι Ράιμι, που στη διάλεκτο κεκούα σημαίνει Γιορτή του Ήλιου, στη διάλεκτο αϊμάρα λέγεται Ουίλκα Κούτι, δηλαδή Επιστροφή του πατέρα Ήλιου. Είναι οι επέτειοι που μας διδάσκουν, που σφραγίζουν τους αιώνες της μάνας Γης. Σήμερα στη Βολιβία είναι μέρα γιορτής. Γιορτάζουμε την Πρωτοχρονιά των Άνδεων και του Αμαζονίου. Με την ευκαιρία στέλνουμε τις ευχές μας στους λαούς του Νότου και ειδικά στα αυθεντικά ιθαγενικά κινήματα.
Εδώ και 20 χρόνια η Σύνοδος Κορυφής που έγινε, εδώ, στη Βραζιλία μας, έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία να αναστοχαστούμε για τη ζωή και την ανθρωπότητα, σε σχέση με τον πλανήτη μας, τη Γη.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ούτε η Άγκυρα περίμενε τέτοιες εξελίξεις στην Θράκη!


Δείτε με πόση ικανοποίηση αντιμετωπίζουν στην Τουρκία οι εκπρόσωποι του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) τις εξελίξεις που καθημερινά δρομολογούνται και παγιώνουν αργά, αλλά σταθερά ένα νέο αέρα τουρκοκρατίας στην ελληνική Θράκη. Το διαβάζουμε σε πρόσφατο δημοσίευμα του τουρκοπεριοδικού της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (22-8-2012), το οποίο και σας παραθέτουμε σχεδόν αυτολεξεί (όπως το μετέφρασε το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr):
Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου έδωσε το καλό νέο: «H Tουρκία δεν θα εισπράττει τέλος διαμονής από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης»
Ο Πρόεδρος του BTTDD (Προύσας) Σουκρού Κιοσέ: «Στη Δυτική Θράκη πραγματοποιούνται πράματα που ούτε μπορούσαμε να ονειρευτούμε»
Προύσα – Στην παραδοσιακή τελετή εορτασμού του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης μετείχαν οι βουλευτές του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου και Μουσταφά Οζτούρκ, ο

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν «αραβική άνοιξη» στην Ελλάδα;


Γράφει ο Κωνσταντίνος. Ποιός και γιατί εκπαιδεύει σε ανορθόδοξο πόλεμο πακιστανούς; Γιατί δηλώνουν «σύριοι» οι πρόσφατοι πρόσφυγες που εισέρχονται από την Τουρκία; Μουτζαχεντίν στην Αντιόχεια, φοβίζουν τους τούρκους πολίτες…
Παράνομα στρατόπεδα εκπαίδευσης λαθρομεταναστών; Είναι δυνατόν να υπάρχουν και μάλιστα εντός της Ελληνικής Επικράτειας και μάλιστα περισσότερα του ενός;
Εξ όσων γνωρίζουμε, προ μηνών φέρεται να έχει παυθεί η λειτουργία τουλάχιστον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης στον ανορθόδοξο πόλεμο, το οποίο στήθηκε από Πακιστανούς στην Εύβοια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντολή άνωθεν επέβαλε απόλυτη σιγή γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο –σε φυσιολογικές χώρες και όχι σε χώρες όπως είναι σήμερα η Ελλάδα- θα έπρεπε να γίνει «σημαία» και να χρησιμοποιηθεί ως ατράνταχτη απόδειξη του σχεδίου διάλυσης της Ελλάδας. Μερικές ημέρες ανακρίσεων θα μπορούσαν να δώσουν άφθονο υλικό για τους «φίλους», τους γείτονες και τους «συμμάχους» της χώρας και θα αποκάλυπταν ρόλους «υψηλά ιστάμενων προσώπων» που βρίσκονται είτε μεταξύ των λαθρομεταναστών είτε σε διάφορες αντιρατσιστικές ΜΚΟ.

Μια επιστολή-βόμβα: Τούρκος ακαδημαϊκός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον διαμελισμό της Τουρκίας στον Υπουργό Εσωτερικών

 
 
 
 
Του Σάββα Καλεντερίδη
Δημοσιεύουμε σήμερα επιστολή που έστειλε τα τέλη Αυγούστου ο ακαδημαϊκός και καθηγητής σε σχολές Ασφαλείας της Τουρκίας, Ουμίτ Οζντάγ, στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιδρίς Ναΐμ Σαχίν, με θέμα την καταπολέμηση της δράσης του κουρδικού εθνικο-απελευθερωτικού κινήματος και του ΡΚΚ.
Η επιστολή είναι τόσο εύγλωττη, που θα αποφύγουμε να τη σχολιάσουμε, αφήνοντας τους αναγνώστες της εφημερίδος μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Άλλωστε, μπορούμε να πούμε ότι οι αναγνώστες της «Δημοκρατίας» και της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» είναι από τους πιο ενημερωμένους στο Κουρδικό και στα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή.
Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι οι όροι «τρομοκράτες», «τρομοκρατική οργάνωση» κ.λπ. που χρησιμοποιεί ο επιστολογράφος όταν αναφέρεται στο εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα και το ΡΚΚ αποτελούν τη ρίζα του Κουρδικού Προβλήματος, αφού δείχνουν το φασιστικό πείσμα του τουρκικού κατεστημένου να συνεχίζει να αποκαλεί και να χαρακτηρίζει «τρομοκρατικό» ένα απελευθερωτικό κίνημα που έχει εκατομμύρια οπαδούς και μέλη και αποτελεί την ελπίδα της παλιγγενεσίας του

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ - ΚΑΙ " ΚΟΛΛΕΓΙΑ " ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!


Ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, με το Υπουργείο Παιδείας,εντελώς τυχαία να δίνει έμφαση στη χαμηλή βαθμολογία ένταξης των Μουσουλμάνων,πράγμα,πέρα για πέρα αντιπαιδαγωγικό και ρατσιστικό για τους υπολοίπους μαθητές,άλλων θρησκειών.
Το παραπάνω βεβαία,αν και ίσχυε τόσα χρονιά...εντελώς τυχαία,ήθελαν φέτος να το διαφημίσουν, με την ένταξη της νεοναζιστικής ακροδεξιάς στη Βουλή.
Όπως και να έχει,επειδή με την ανακοίνωση των βάσεων τίποτε δεν τελειώνει και κάνεις δεν χάνεται σε αυτή τη ζωή,καθώς οποίος επιθυμεί και έχει το κουράγιο,μπορεί να ξαναδώσει Πανελλαδικές και την επόμενη χρονιά (εμείς στη θέση του θα δηλώναμε Μουσουλμάνοι σε περίπτωση που το κάναμε).
Πολλοί είναι όμως αυτοί,που θα επιλέξουν το δρόμο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης για τις μεταλυκειακές τους σπουδές και ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτουν,θα πάρουν και το αντίστοιχο μορφωτικό πακέτο...χωρίς βεβαία αυτό να σημαίνει πως “οτι πληρώσεις έχεις”,καθώς έχουν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις σπουδαστών που έδιναν 3600 ευρω το χρόνο σε Ι.ΙΕΚ και το μορφωτικό προϊόν που έπαιρναν ήταν κατώτερο του Λυκείου.
Γι'αυτο λοιπόν πριν πάτε να γραφτείτε σε κάποιο Ι.ΙΕΚ ή Κολλέγιο,ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

1)Κάντε ερεύνα αγοράς. Εφόσον γνωρίζετε το τι ειδικότητα θέλετε να σπουδάσετε,ψάξτε και βρείτε όλα τα Ι.ΙΕΚ και τα Κολλέγια που την έχουν. Πάτε σε όλες ανεξαιρέτως τις σχόλες και δείτε τι πακέτα σπουδών και μαθημάτων σας προσφέρουν. Μην πάτε απευθείας μόνο στα πολυδιαφημισμένα,ώστε να δείτε και το τι παίζει στην αγορά,μονοί σας.
2)Ρωτήστε τι βιβλία σας παρέχει το Ι.ΙΕΚ ή το Κολέγιο και ποια θα αγοράσετε εσεις. Προσοχή:Υπάρχουν Ι.ΙΕΚ που έχουν ένα βιβλίο για όλα τα μαθήματα της χρονιάς! Δείτε τα και κρίνετε.
3)Ρωτήστε τι πτυχίο παίρνετε όταν θα τελειώσετε το Ι.ΙΕΚ ή το Κολλέγιο που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα οι απόφοιτοι Ι.ΙΕΚ (2 χρόνια χωρίς Bachelor ή Master) παίρνουν πτυχίο βοηθού δίνοντας εξετάσεις για κρατική πιστοποίηση,ενώ των Κολλεγίων,πτυχίο Πανεπιστημίου.

Η μόνη αλήθεια Σαμαρά και η μόνη βεβαιότητα του λαού




Είπε ο Σαμαράς στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «η χώρα θα είναι διαφορετική σε δύο χρόνια».
Αυτό είναι βέβαιο, ίσως και πολύ νωρίτερα, μια και τα μέτρα που παίρνονται κάτω από τις υποδείξεις τρόικας-Μέρκελ οδηγούν στην ολοκληρωτική διάλυση της χώρας και την ισοπέδωση της κοινωνίας.
Οικονομολόγοι προεξοφλούν ότι με την αποστράγγιση κατά 11,5 δισ. της οικονομίας και με ρυθμούς ύφεσης πάνω από 7% οδηγούμαστε στο ιστορικό ρεκόρ να βιώσουμε, τουλάχιστον, μια 8ετία συνεχόμενης μείωσης του ΑΕΠ, το οποίο θα είναι κατά 1/3 λιγότερο από όσο ήταν πριν από πέντε χρόνια.
Ναι, η χ
ώρα θα είναι διαφορετική: με οικονομία κατεστραμμένη, κοινωνία διαλυμένη, με υπόσταση κρατική-εθνική-αμυντική σχεδόν παράλυτη. Μοντέρνα αποικία, προτεκτοράτο, πουλημένη και δημευμένη σε ξένους οίκους, με επιτροπείες τρόικες και γκαουλάιτερ.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ... ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ

Μια σύντομη αναδρομή σε κρίσεις χρέους του πρόσφατου παρελθόντος μπορεί να προσφέρει σημαντικά διδάγματα. Κυρίως ποια λάθη πρέπει να αποφεύγονται και πώς μπορεί μια χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της.Το γερμανικό παράδειγμα: το 1952 το εξωτερικό χρέος της ανερχόταν στα 30 δισ. γερμανικά μάρκα. Εάν οι 70 τότε πιστωτές της Γερμανίας επέμεναν σε μια σκληρή πολιτική λιτότητας και πλήρη αποπληρωμή των δανείων, τότε πιθανότατα το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα είχε συντελεστεί ποτέ.Αντ΄ αυτού όλες οι εμπλεκόμενες χώρες συμφώνησαν το 1953 στο Λονδίνο σε όρους που επέτρεπαν στην δυτικογερμανική οικονομία να ανασάνει και να αναπτυχθεί.
Η συμφωνία έθεσε τα θεμέλια για την εξέλιξη της Γερμανίας σε εξαγωγική δύναμη, λέει ο Γιούργκεν Κάιζερ από το erlassjahr.de, μια πρωτοβουλία για τη διαγραφή του χρέους αναπτυσσόμενων χωρών: