Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η ελληνική κοινωνία στο στόχαστρο της Άγκυρας


Αναδημοσιεύουμε εδώ ένα εξαιρετικό άρθρο του Μ. Ηλιάδη στα "Επίκαιρα", το οποίο εντοπίσαμε στον πολύ καλό ιστότοπο strategyreports.wordpress.com. Συνιστούμε σε όλους - και ειδικά σε όσους είναι σε θέσεις ευθύνης - να το διαβάσουν πολύ προσεκτικά... Στο πρόσφατο βιβλίο του Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ ο συντάκτης του παρόντος είχε εκφράσει την άποψη ότι η τουρκική απειλή, χωρίς να παύσει ποτέ να εκφράζεται στο στρατιωτικό τομέα, όπως αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια διαφοροποίηση, με την παράλληλη εφαρμογή της στρατηγικής της απειλής χρήσεως βίας εναντίον της χώρας μας και της στρατηγικής της ήπιας ισχύος. Όπως τεκμηριώνεται στο παραπάνω βιβλίο, κεντρικά στοιχεία της νέας στρατηγικής, η οποία επετάθη τα τελευταία λίγα χρόνια και προσλαμβάνει ιδιαίτερη δυναμική μετά την είσοδο της Ελλάδας στην παρούσα κρίση, είναι η πολιτιστική διείσδυση, η οικονομική διείσδυση και η θρησκευτική διείσδυση.
Τον τελευταίο καιρό, η νέα αυτή στρατηγική φαίνεται να επικεντρώνεται σε αυτό το οποίο στο σύγχρονο ψυχολογικό πόλεμο αποκαλείται «ο αγώνας για την καρδιά και το μυαλό» του αντιπάλου, η υπονόμευση, δηλαδή, της θελήσεως του αντιπάλου να αντισταθεί και ο επηρεασμός του θυμικού του κατά τρόπο φιλικά διακείμενο προς τον ασκούντα τη στρατηγική διεισδύσεως και κυριαρχίας επί του αντιπάλου του χωρίς πόλεμο. Πρόκειται, δηλαδή, για μια στοχευμένη προσπάθεια τροποποιήσεως της αναλήψεως του αντιπάλου για την πραγματικότητα που θυμίζει τη γνωστή από την αρχαιότητα ρήση «ου τα πράγματα αλλά η των πραγμάτων δόξα [Σ.Σ: γνώμη] κινεί τον άνθρωπο».

Λίγο πριν την πραγματική κρίση στη Μέση Ανατολή - Αυτά που δεν μας λένε!


Το καλοκαίρι του 2004, ο τότε Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ενέκρινε μία άκρως απόρρητη έκθεση με την ονομασία «Προσωρινή Διαταγή Συναγερμού για Παγκόσμια Πλήγματα», μέσω της οποίας ζητούσε από τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις πλήρη ετοιμότητα, σε συνθήκες μόνιμου συναγερμού έτσι ώστε να επιτεθούν σε εχθρικές για τις ΗΠΑ χώρες που αναπτύσσουν όπλα μαζικής καταστροφής, όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα

Το συγκεκριμένο σχέδιο, με την κωδική ονομασία


CONPLAN 8022, είχε γνωστοποιηθεί ένα χρόνο νωρίτερα και ουσιαστικά προέβλεπε προληπτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν και της Βόρειας Κορέας τότε, βασισμένες σε σχέδιο «αστραπή» που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το αργότερο σε δώδεκα ώρες.


Η δημιουργία του συγκεκριμένου σχεδίου σύμφωνα με Αμερικανικές πηγές ξεκίνησε μετά την γνωστή σε όλους τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους.

Το σχέδιο CONPLAN 8022 δεν ήταν ένα απλό σχέδιο. Αποτελούσε ένα σχέδιο πολεμικού σεναρίου εναλλακτικά ...παγκόσμιας κλίμακας που μέσω αυτού θα μπορούσαν να πληγούν στρατηγικής σημασίας εχθρικοί στόχοι ακόμη και αρκετά μέτρα κάτω από τη γη σε χρόνο τέτοιο που δεν θα άφηνε στον εχθρό περιθώρια αντίδρασης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, στηριζόταν ουσιαστικά στον απόλυτο αιφνιδιασμό ενώ περιελάμβανε εναλλακτικά τα ακόλουθα δύο σενάρια:


- Οργανωμένη επίθεση με βομβαρδισμούς επιλεγμένων στόχων, παράλληλες σφοδρές κυβερνοεπιθέσεις και ταυτόχρονη διείσδυση ειδικών δυνάμεων στο εχθρικό έδαφος, ή


- Γενική επίθεση με όπλα μαζικής καταστροφής που θα επέφεραν το απόλυτο χάος ακόμη και σε υπόγειες εγκαταστάσεις με συνέπεια την ολοκληρωτική εξουδετέρωση του εχθρού.


Το δεύτερο σενάριο για να πραγματοποιηθεί θα ήθελε πρωτίστως την έγκριση σχετικής προεδρικής απόφασης που χωρίς υπερβολή θα παρέπεμπε σε μια επίθεση με πυρηνικά μέσα.






Το καλοκαίρι του 2008 δημοσιεύτηκε ότι το αμφιλεγόμενο (λόγω πολλών αντιδράσεων) σχέδιο CONPLAN 8022 ακυρώθηκε από τα πλάνα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.


Την συγκεκριμένη απόφαση αμφισβητούν ακόμη και σήμερα ορισμένοι Αμερικανοί αναλυτές οι οποίοι θεωρούν πως το συγκεκριμένο σχέδιο παραμένει εν ενεργεία αν και εφόσον καταστεί αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί.


Αυτά που δεν μας λένε…

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ... ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΤΟΥΣ



 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο,ΤΙ ΡΕΥΣΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΝΑ  ΕΠΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300  ΕΥΡΩ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ  ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Τέλος στο ρευστό σε όλες τις συναλλαγές και υιοθέτηση μόνο πλαστικού χρήματος σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να εντοπίσει το «μαύρο» χρήμα που κινείται στην αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό στήνει «ηλεκτρονικό μπλόκο» για το ΦΠΑ και εξετάζει την καθιέρωση υποχρεωτικών μέτρων, όπως η μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ σε 300 ευρώ.
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν ότι η επικράτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής θα επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στη φοροδιαφυγή, καθώς θα καταγράφονται αυτόματα τα έσοδα των επιχειρήσεων και θα βεβαιώνονται οι αναλογούντες φόροι, όπως ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας από τη στιγμή που όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και με τη μεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος.
Για να γίνει μάλιστα ευρέως αποδεκτό το νέο σχέδιο, μελετάται να δοθεί ισχυρό κίνητρο σε όλους τους πολίτες, ούτως ώστε να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.
Μείωση έως 3%
Συγκεκριμένα, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν τα στελέχη του υπουργείου προβλέπει ότι όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα έχουν έκπτωση από το φόρο εισοδήματος ίση με το 3% της δαπάνης.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Λαθρομετανάνστευση: Είπαμε να μη χτυπάμε μόνο το σαμάρι. Ποιός παράγοντας της Σάμου κρύβεται πίσω από τη νέα "φουρνιά" των 40 λαθρομεταναστών;


Άλλοι 40 λαθρομετανάστες σήμερα στη Σάμο από τα απέναντι παράλιαΑκούγεται έντονα η ανάμιξη ντόπιου νησιώτη διακινητή των λαθρομεταναστών
Μετά από πολλά χρόνια οι Τούρκοι έκλεισαν το στρατιωτικό τους φυλάκιο απέναντι από την Ψιλή Άμμο της Σάμου.Τι συμβαίνει;
 Οι Τούρκοι υπέστειλαν την σημαία τους από το στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι από την παραλία της Ψιλής Άμμου και αποχώρησαν.
Κοιτάξτε τις φωτογραφίες δεν υπάρχει κανείς στρατιώτης στο Τουρκικό φυλάκιο το οποίο απέχει 1400 μέτρα από τις ακτές της Σάμου'

Άλλοι 40 λαθρομετανάστες σήμερα στη Σάμο από τα απέναντι παράλια
Ακούγεται έντονα η ανάμιξη ντόπιου νησιώτη διακινητή των λαθρομεταναστών
22 Σύριοι,Αλγερινοί και 1 Μαροκινός στις
18 Αυγούστου και 14 Αφγανοί στις 23 Αυγούστου και 40 σήμερα 26 Αυγούστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:
Μυτιλήνη, 24 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 14 αλλοδαπών στη Σάμο, για μη νόμιμη είσοδο στη Χώρα.
Τέσσερεις (4) αλλοδαποί, από τους συλληφθέντες, συνόδευαν τέσσερα (4) παιδιά. Συνελήφθησαν, χθες (23-08-2012) το μεσημέρι, στο Ηραίον της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού

Η άγρια τοκογλυφία κατά των Ελλήνων απο την ΕΚΤ...

Στη συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων έχει διαμορφωθεί μια θετική εικόνα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ειδικά από την εποχή του προηγούμενου διοικητή της. Του Γάλλου Τρισέ… Που έσωζε τελευταία στιγμή την παρτίδα στις συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης, βρίσκοντας κάποια ύστατη λύση για την Ελλάδα.
Τότε ήταν η εποχή των χειρότερων –πλην χούντας ,προς αποφυγήν παρεξηγήσεων- κυβερνητών της Ελλάδας. Το δίδυμο Παπανδρεόυ-Παπακωνσταντίνου τα έκανε όλα μπάχαλο, παραδίδοντας τη χώρα και το λαό της στην επιτροπεία των δανειστών μας...
Αυτά είναι γνωστά...
Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι οι όροι με τους οποίους, ειδικά μετά την αναρρίχηση

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ COMPREHENSIVE - ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!


 Γιατί το μυστικό σχέδιο Comprehensive έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην Αθήνα; Τι είναι το μυστικό σχέδιο Comprehensive;

Κάτι περίεργο έχει συμβεί με τη μαραθώνια κατάθεση Ρουμελιώτη στον Πεπόνη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, γι΄ αυτό και έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα τις τελευταίες ώρες γύρω από τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας ατο ΔΝΤ και βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο Κοσκωτά.
Από τα όσα κατάφερε να αλιεύσει το parapolitika.gr , μέχρι τώρα, είναι ότι ο Ρουμελιώτης φέρεται να μίλησε στους οικονομικούς εισαγγελείς (σς και να το κατέθεσε) για κάποιο σχέδιο με την επωνυμία Comprehensive, το οποίο αφορούσε την οικονομική σωτηρία της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ απέναντι στο Μνημόνιο!
Το συγκεκριμένο σχέδιο comprehensive είχε συνταχθεί από τον Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος θα το παρέδιδε στη Μέρκελ κατά τη συνάντηση τους συνάντηση που είχε προγραμματιστεί τον Μάιο του 2011. Μια μέρα νωρίτερα όμως έσκασε η… καμαριέρα.
Κατά τις ίδιες πηγές το σχέδιο Comprehensive όχι μόνο ήταν γνωστό στον Ρουμελιώτη αλλά είχε συμβάλλει και ο ίδιος στη διαμόρφωση του λόγω της παλαιάς φιλίας που έχουν με τον Στρος Καν. Κι ενώ είχε αποφασιστεί να κρατηθεί μυστικό , μέχρι να το συζητήσει ο Στρος Καν με τη Μέρκελ , άγνωστο πως αλλά διέρρευσε σε.. ελληνικά χέρια!

 Διαβάστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη για σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Βρεφικό Γάλα της Nestle προκαλεί παρενέργειες.

Το γνωστό γάλα NAN HA1 της Nestle άλλαξε τη συνταγή του και από τότε έχουν παραπονεθεί πολλοί γονείς στην Αυστραλία ότι τα παιδιά τους είχαν παρενέργειες όπως συνεχές κλάμα, εξανθήματα, σκούρα πράσινα υγρά κόπρανα, αφυδάτωση και εμετό μετά από τη λήψη αυτού του προϊόντος.
Οι καταναλωτές έχουν επικοινωνήσει με την εταιρία αλλά έχουν αναρτηθεί και εκατοντάδες παράπονα. Η εταιρία αναφέρει ότι έγιναν πολλοί έλεγχοι όταν άλλαξαν τη συνταγή και χρησιμοποίησαν χλωριούχο κάλιο αντί για χλωριούχο ασβέστιο. Σε επίσημη ανακοίνωση της η εταιρία αναφέρει ότι έχουν κάνει περαιτέρω ελέγχους,

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Άσκηση των ΠΝ Ελλάδας-Αιγύπτου με νόημα…


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι από 26 Αυγούστου έως 01 Σεπτεμβρίου 2012 θα διεξαχθεί η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2012» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή προσβάσεως λιμένα Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.
Η άσκηση είναι διμερής ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία περιλαμβάνει:
α. Συγκέντρωση και παραμονή εν όρμω από 26 έως 27 Αυγούστου των ναυτικών μονάδων στο λιμένα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου
β. Εν πλω εκπαίδευση από 28 έως 31 Αυγούστου με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.
γ. Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως την 01 Σεπτεμβρίου και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων.
Στην άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς η Φρεγάτα ΨΑΡΑ και το Υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ και από αιγυπτιακής πλευράς οι Φρεγάτες TOUSHKA (PERRY CLASS) και RASHEED (KNOX CLASS) και οι Πυραυλάκατοι HETTEIN και BADR (RAMADA CLASS).

Η άσκηση αποσκοπεί στο να προάγει τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού και Αιγυπτιακού

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ριζική αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων στη Μέση Ανατολή θα επιφέρει ενδεχόμενη ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ – Ασαν στηΣυρία. Μια ανατροπή που δεν φαίνεται πλέον απίθανη, καθώς η Δαμασκός αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και να καταπνίξει την ένοπλη εξέγερση. Η παράταση των συγκρούσεων έχει επιτρέψει την υπονομευτική για το καθεστώς ολοένα και μεγαλύτερη ανάμιξη εξωτερικών δυνάμεων, οι οποίες χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και τροφοδοτούν ακόμη και με ένοπλους μαχητές τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. 

ΣΑΜΑΡΑΣ “ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ” ( ΑΠΕ )



  • ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ  ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ!!!! ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΕΘΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ …ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΑΝ  ” ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ” ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΩΝ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ….

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τον νεκρό εξωγήινο της Σιβηρίας; BINTEO

Ανακάλυψη του αιώνα ή κακοστημένη φάρσα;

Το παρακάτω βίντεο εμφανίζεται από πολλούς διαδικτυακούς τόπους σε όλον τον κόσμο ως μία ανακάλυψη που έχει ταράξει την επιστημονική κοινότητα!

Ένας Ρώσος χρήστης του ίντερνετ με το ψευδώνυμο , «Sasha από τη Βαϊκάλη», έκανε την ανάρτησή του στις 14 Απριλίου. Στο βίντεο υποτίθεται ότι βλέπουμε έναν νεκρό εξωγήινο θαμμένο στο χιόνι, σε μια περιοχή, που (σύμφωνα πάντα με τον Sasha) βρίσκεται στα σύνορα της Ρωσίας με την Μογγολία και πιο συγκεκριμένα στη Δημοκρατία της Μπουργιατίας.



Δεν υπάρχουν συντρίμμια κάποιου ιπτάμενου σκάφους, ούτε κάτι άλλο που να παραπέμπει σε

Εκδόθηκε η Έκθεση Θρησκευτικών Ελευθεριών Ελλάδας 2011





Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ. Χαλήτ Χαμπίπογλου: “ Όπως κάθε χρόνο, ως Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, θα ετοιμάσουμε μια παράλληλη έκθεση στην οποία θα εκφράσουμε τις θέσεις της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης πάνω στα ελλειπή θέματα της έκθεσης. Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε την Διεθνή Έκθεση Θρησκευτικών Ελευθεριών Ελλάδας 2011. Στην έκθεση όπου γίνεται αναφορά στην αυξημένη επιρροή της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, καταγράφονται και τα προβλήματα της “Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη” (Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης) στο πεδίο των θρησκευτικών ελευθεριών.

Στην Έκθεση που αναφέρει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν κρατάει στατιστικά στοιχεία για τις θρησκευτικές ομάδες, τονίζεται ότι η αναγνωρισθείσα με την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 “ Μουσουλμανική Μειονότητα” αποτελεί το 1.3% του Ελληνικού πληθυσμού με 140-150 χιλιάδες άτομα.


Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αλλάζει ο χάρτης στην Μέση Ανατολή.





του Δημήτρη Φάρου*

Πολλαπλή στόχευση φαίνεται να έχει το σχέδιο ενοποίησης των έξι αραβικών χωρών του Κόλπου (Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ομάν ), που έχει καταθέσει ο Σαουδάραβας βασιλιάς Αμπντάλα από τον Δεκέμβριο του 2011, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC: Gulf Cooperation Council), και το οποίο, όπως έγινε γνωστό, θα συζητηθεί κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών αυτών τον Σεπτέμβριο. Καταλύτης για να προχωρήσουν οι έξι αυτές χώρες «στο στάδιο της ένωσης σε μια μόνο οντότητα» πρέπει να αποτέλεσε η κρίση στην Συρία. Η «επόμενη ημέρα» μίας πιθανής ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ, αλλά και οι παρενέργειες που ήδη γεννά στις γεωπολιτικές ισορροπίες της ευρύτερης περιοχής η εκτυλισσόμενη αποσταθεροποίησή του, προκαλούν φόβους και ευκαιρίες.
Φόβους και ευκαιρίες στα συντηρητικά σουνιτικά αυτά καθεστώτα, τα οποία και απαρτίζουν το GCC. Έτσι, νοιώθουν ως εν δυνάμει αντιπάλους τόσο την σιϊτική Τεχεράνη, που βλέπει τη δική της επιρροή στην Δαμασκό να κλονίζεται, όσο και την Άγκυρα, του «ισλαμοδημοκράτη» Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει τη Συρία σε τουρκικό προτεκτοράτο, αλλά και να εξαγάγει τη δική του «μετριοπαθή» εκδοχή του πολιτικού Ισλάμ ως μοντέλο για όλην την περιοχή εξάπλωσης της «Αραβικής Άνοιξης» και μέσω αυτής να υλοποιήσει τα μετα-αυτοκρατορικά οράματα του Υπουργού του επί των Εξωτερικών και γεωπολιτικού θεωρητικού του «νέο-οθωμανισμού» Αχμέτ Νταβούτογλου (με το Κουρδικό να παραμένει το μεγάλο ζήτημα που θα κρίνει το στοίχημα της επιτυχίας των μεγαλεπήβολων τουρκικών βλέψεων). Έτσι, με την εξαγγελθείσα «ένωση», οι έξι αυτές χώρες προσδοκούν να αποτελέσουν έναν ενιαίο πόλο, που θα δράσει ως αντίβαρο προς το Ιράν και την Τουρκία.

Δεν θα πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι κάποια από τα έξι αυτά κράτη και ιδιαίτερα το Κατάρ και, λιγότερο ενεργά και εμφανώς, η Σαουδική Αραβία έχουν διαδραματίσει ιδιάζοντα ρόλο στην «Αραβική Άνοιξη» σε ορισμένες εκδηλώσεις της από την έκρηξη της, στις αρχές του 2011. Το Κατάρ – το οποίο, λόγω του πλούτου του και του γεγονότος ότι αποτελεί πλήρως διεθνοποιημένη κοινωνία (ντόπιοι είναι μόνο το 20% του πληθυσμού, ενώ οι υπόλοιποι είναι κατά βάσιν εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό τομέα) είναι κάτι ανάμεσα σε Λιχτενστάιν και Σιγκαπούρη της Μέσης Ανατολής – πρωταγωνίστησε στην ανατροπή του Καντάφι, όντας η δεύτερη χώρα, μετά τη Γαλλία, που αναγνώρισε την τότε αντιπολίτευση της Λιβύης ως νόμιμη κυβέρνηση της βορειοαφρικανικής χώρας., ενώ έστειλε και εκατοντάδες «στρατιωτικούς συμβούλους» στους αντικανταφικούς αντάρτες

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ιδού το σχέδιο ΗΠΑ για Ελλάδα: Ενέργεια, ευρώ, "γέφυρα" πολέμου προς Μ.Ανατολή



Ένα εντυπωσιακά ... "ειλικρινές" άρθρο με τίτλο "The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default", από τον έγκυρο αναλυτή Russ Winter δημοσιεύθηκε σε διαφορά ΜΜΕ των ΗΠΑ που συνεργάζονται με τον αναλυτή πριν μερικές ημέρες.
Και λέμε "εντυπωσιακά ειλικρινές" γιατί ότι ακριβώς αναφέρει τα έχει αποκαλύψει ή επισημάνει με διαδοχικά σημειώματα το defencenet.gr, αλλά εκφράζοντας την ανησυχία του ... θύματος, δηλαδή της Ελλάδας για το ενεργειακό και νομισματικό παιχνίδι ελέγχο της χώρας.
Ακριβώς τα ίδια (ρόλος Κλίντον, ρόλος Μόρνιγκσταρ, σχέσεις Κλίντον-Μόρνιγκσταρ, προσπάθεια από την πλευρά ορισμένων κύκλων των ΗΠΑ να ελέγξουν την ελληνική οικονομία μέσω αποχώρησης από το ευρώ, ο ρόλος της γέφυρας που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα σε περίπτωση παρατεταμένων επιχειρήσεων στη Μ.Ανατολή κλπ κλπ) περιγράφονται στο άρθρο του Russ Winter, στο οποίο μάλιστα αναφέρονται και κάποια νούμερα για την ύπαρξη των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Ιόνιο, όχι απλώς ενθαρρυντικά, αλλά μάλλον ... υπεραισιόδοξα: Συγκεκριμένα αναφέρεται σε 22.000.000.000 βαρέλια πετρελαίου.
Ας δούμε το άρθρο και εν συνεχεία θα προχωρήσουμε σε κάποιες παρατηρήσεις:
"Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που "ανακαλύφθηκαν πρόσφατα" και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι "αλλαγής" για την Ελλάδα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.

Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα - το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

MIA ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 1987 - ΠΟΥ " ΠΡΟΦΗΤΕΥΕ " ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΟΙ " ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ " ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΟΥΣ !!!!!



 Υφυπουργός Ιωάννης Κουτσογιάννης 6 Απριλίου 1987: Η Προφητεία για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τους Τούρκους
Ισως η μοναδική σοβαρή ομιλία Ελληνα κυβερνητικού ! Διαβάστε όλη τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας έτσι όπως την βρήκαμε στα πρακτικά της Βουλής! Κατόπιν, δώστε τη να την διαβάσουν τα παιδιά σας!!!


Το σύνθημα "Η Ελλάδα στους Έλληνες" συγκινεί ακόμη και συναρπάζει, όμως κατόρθωσαν οι “υπαλληλίσκοι απόγονοι” και ένα πολιτικό προσωπικό ανάξιο των περιστάσεων, να το μεταμορφώσουν σε γραφή και ρήση κενού περιεχομένου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Πατριώτες, όμως στις πολιτικές ηγεσίες και γενικά στο σύστημα εξουσίας (Οικονομικό, πολιτικό κατεστημένο, μέρος τού δήθεν Πνευματικού Κόσμου, ΜΜΕ κ.α.) βλέπουμε το αντίθετο.

Πως και γιατί συμβαίνει αυτό;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα-απορία δικαιούται να την δώσει κάθε Έλληνας, αφού πρώτα ασκήσει έντονη αυτοκριτική.

Στα πρακτικά της βουλής, τα οποία ακολουθούν, και τα οποία αφορούν τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, στις 6 Απριλίου του 1987, είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς, και να κατανοήσει επαρκώς, το πόσο καλά γνώριζαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και το πολιτικό

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ποιος προστατεύει τον «Πακιστανό Δράκο» ; Ποια είναι τα τεράστια ερωτηματικά που δημιούργησαν οι Αρχές φορώντας του κουκούλα; Προστατεύουν τον Πακιστανό ή κάποιον πολιτικό;









Τι συμβαίνει με τον Πακιστανό που κατηγορείται ότι κακοποίησε βάναυσα την ανήλικη στην Πάρο;

Κατ αρχάς, είναι Πακιστανός ή πρόκειται για κάτι άλλο που δεν μας το λένε γιατί πολύ απλά, δεν είναι σε θέση να μας ... το πουν;

Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν άπειρες πληροφορίες στο διαδίκτυο ενώ απείρως πιο … άπειρες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά θεωρεία!

Αλλά ας δούμε τα γεγονότα με όση ψυχραιμία μπορεί πλέον να έχει απομείνει στη χώρα μας!!!

Κατ αρχάς, πως γνωρίζουν ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος είναι … Πακιστανός;


Εχει γίνει ταυτοποίηση με τα πραγματικά του στοιχεία μέσω της Interpol ή άλλων διεθνών Αστυνομικών Αρχών, για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται πράγματι για Πακιστανό ή για άλλη μια φορά, το ελληνικό κράτος πιάστηκε κορόιδο;

Είναι γνωστή η μόδα της τελευταίας δεκαετίας, να έρχονται στη χώρα μας κάθε λογής κατάδικοι πχ. από το Ιράκ και να … αυτό-βαφτίζονται Παλαιστίνιοι! Αυτό, το επίσημο Ελληνικό κράτος το ονομάζει «κατά δήλωσή του…» με την διαφορά ότι λίγο αργότερα, αποκτά νόμιμα χαρτιά παραμονής, γιατί το κράτος μας δεν έχει αναπτύξει κανένα σοβαρό δίκτυο διασταύρωσης στοιχείων ταυτότητας!!! Και δεν έχει αναπτύξει, προκειμένου 50 γνωστοί-άγνωστοι τύποι, να «οικονομούν» από το δράμα των λαθρομεταναστών!

Ακόμη και σήμερα, ο Πακιστανός ή «Πακιστανός», ζήτησε από την ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα, να διορθωθεί η ημερομηνία γέννησής του στα χαρτιά του, η οποία είναι λάθος κατά ΔΥΟ χρόνια!!!

ΒΟΜΒΑ !!!! ΟΙ ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΟΜO ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ … ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ


Είναι πραγματική βόμβα. Για όλους τους Έλληνες και κύρια τους ελεύθερους απασχολούμενους είναι υποχρεωτική η κοινωνική ασφάλιση. Διαφορετικά ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , ούτε επιχείρησης μπορούν να έχουν.
Και πληρώνουν άσχετα αν έχουν ή έχουν η όχι, τεράστια ποσά στον ΟΑΕΕ και μπορεί να μην πάρουν ποτέ σύνταξη. Ενώ με λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν μια αξιοπρεπή ιδιωτική ασφάλιση
Δείτε τώρα, τι γίνεται με τους βουλευτές και το επάγγελμα βουλευτής ! Εδώ οι εθνοπατέρες μας θέσπισαν νόμο που μπορεί να κάνουν και να δηλώσουν μια ιδιωτική ασφάλιση και να «εισπράττουν» το υπόλοιπο χρήμα που αναλογεί στην κοινωνική τους ασφάλιση.
ΤΟ ΛΑΥΡΑΚΙ  ΒΓΗΚΕ …
από την βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ στην Β’ Πειραιά, κ. Γιαννακάκη!!! Ξέρετε τι επιβεβαίωσε η βουλευτής;;;; Ότι οι βουλευτές των Ελλήνων, μπορούν να διαλέξουν μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης!!!! Δηλαδή αν θέλουν ιδιωτική ασφάλεια δεν τους γίνονται κρατήσεις!!!! Ρε γαμώτο πόσο μάγκες είναι πια αυτοί οι βουλευτές…;; Εάν ισχύει αυτό, που μέχρι τώρα δεν έχει διαψευστεί, τότε… εμείς πόσο …είμαστε που μας κρατάνε μηνιαίως τόσα λεφτά;;; Πραγματικά οι βουλευτές μας νοιάζονται για την δημόσια παιδεία, τόσο που πολλοί στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία… Νοιάζονται για το σύστημα υγείας που επιλέγουν ιδιωτική και όχι δημόσια υγεία… Τελικά πόση αυτοθυσία να αντέξουμε;;;”

newsn.wordpress.com

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΑ - ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ , Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ , 89 ΕΚΑΤ ΔΟΛΑΡΙΑ , ( ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΚΕΙ )



Το πράσινο φως για την «εξέγερση» των λεγομένων «αντικαθεστωτικών» της Συρίας έδωσε προ ολίγων μηνών ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του CNN, επικαλούμενο στοιχεία που του προσέφεραν ανώνυμοι κρατικοί αξιωματούχοι! Επίσης, ο Ομπάμα εξουσιοδότησε την CIA και άλλες υπηρεσίες να τους παράσχουν κάθε είδους βοήθεια, ενώ στο χορό μπήκαν και οι διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες έλαβαν εντολή να ενημερώνουν συνεχώς τους «αντικαθεστωτικούς» για της κινήσεις του Συριακού Στρατού.

Παράλληλα, το χρήμα άρχισε να ρέει και επισήμως! Όπως ανακοίνωσε το State Department οι ΗΠΑ θα προσφέρουν 25 εκατομμύρια δολάρια στους «εξεγερμένους» της Συρίας, αν και αρχικά το ύψος της βοήθειας που είχε εγκριθεί ήταν λιγότερο κατά 10 εκατομμύρια. Φαίνεται πως οι κατσαπλιάδες και εγκληματίες –διότι περί τέτοιων πρόκειται- απαίτησαν περισσότερα… εφόδια. «Το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων είναι στην πραγματικότητα το ποσό με το οποίο εργαζόμαστε», δήλωσε κυνικά ο εκπρόσωπος του State Department,  Βέντρελ. Επίσης, το ίδιο πρόσωπο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να προσφέρουν 64 εκατομμύρια δολάρια ως «ανθρωπιστική βοήθεια στον συριακό λαό». Οπότε 64+25= 89 εκατομμύρια δολάρια. Τόσο κοστίζει μια «επανάσταση» made in USA! 

Χ.Α

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Μετά την καταιγίδα των εργασιακών η πλήρης ενσωμάτωση στα ΜΜΕ


 Μ. Παπαχριστούδη


Ο έλεγχος στα Μέσα Ενημέρωσης, διαδικασία που είναι καθεστώς στην τηλεόραση και έχει αρχίσει επιθετικά στα έντυπα, όπου και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, είναι πλέον ολοκληρωτικός.

Οι τηλεθεατές-ακροατές-αναγνώστες λαμβάνουν μόνο την επίπτωση, δεν κατανοούν, δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία που βρίσκεται πίσω από αυτόν.

Ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, χρόνο σκληρής μάχης με τα μνημόνια στην κοινωνία, παραπονιούνται-διαμαρτύρονται για ωμές παρεμβάσεις στα ρεπορτάζ τους. Ολοένα και περισσότεροι διαπιστώνουν πως κόβονται τα ήδη γραμμένα θέματά τους ή το χειρότερο, ότι γίνεται απευθείας παρέμβαση στα προς δημοσίευση κείμενά τους από τους αρχισυντάκτες. Η γραμμή παραγωγής και επιλογής των θεμάτων επικαιρότητας που έχει κυριαρχήσει στην τηλεόραση κι ακολουθείται χωρίς καμία άλλη παράδοση ή εμπειρία της μεθόδου και της άσκησης δημοσιογραφίας στις εφημερίδες, από τα ιντερνετικά ειδησεογραφικά sites, επιβάλλεται με γοργούς πια ρυθμούς και στον έντυπο Τύπο. 

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

TO 4o ΡΑΪΧ ΤΟΥ Alessandro Sallusti ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ IL GIORNALE






·    ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ( ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ )



   KΕΡΔΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΑΣΕ Η ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΧΑΣΕ Ο ΜΟΝΤΙ , ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ .
·        ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Ο  ΝΤΡΑΓΚΙ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ .
ΤΑ  ΣΥΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΒΑΣΙΚΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ –
·       ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ .
·        ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Και μαθήματα ελληνικής ιστορίας από τους…Τούρκους της Θράκης!




ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 

Τους ενοχλεί η αναφορά σε σχολικό εγχειρίδιο ότι «Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη και πυρπόλησαν την Ελληνική και την Αρμενική συνοικία»…


Στείλαν κι έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας

Μαθήματα ελληνικής ιστορίας επιχειρούν να παραδώσουν οι αυτοαποκαλούμενοι ως …Τούρκοι της Θράκης, όσοι δηλαδή συνθέτουν την άτυπη «Συμβουλευτική Επιτροπή της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ. Αναπαραγάγουν δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και δηλώνουν ενοχλημένοι από αναφορές του τύπου «Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την Ελληνική και την Αρμενική συνοικία». Μάλιστα δε διστάζουν να στείλουν έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την οποία κοινοποιούν και στον Τύπο. 

Το επίμαχο δημοσίευμα που επικαλούνται αποτελεί άρθρο της Καθημερινής που  δημοσιεύτηκε στις 25-4-2012. Σε αυτό γίνεται αναφορά στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ τάξης όπου επισημαίνονται ιστορικά αδιαμφισβήτητα στοιχεία επί λέξη: «Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και την αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο